Pan skladatel Ennio Morricone se vrací do Prahy. Naposledy

Vydáno 19.10.2014 | autor: redakce

Hudební skladatel Ennio Morricone ohlásil svou poslední světovou tour. Autor mnoha slavných melodií, jež dopovodily stejně známé filmy, přijede do pražské O2 areny dirigovat symfonický orchestr 12. února. Do Prahy se vrátí pouhý rok od svého posledního vystoupení.

Pan skladatel Ennio Morricone se vrací do Prahy. Naposledy Pan skladatel Ennio Morricone se vrací do Prahy. Naposledy


03bEnnio Morricone v O2 areně (2013)


Pětaosmdesátiletá legenda má za sebou bohatou hudební kariéru, během níž stihla posbírat mnoho prestižních cen. Mezi ty nejcennější patří Oskar, kterého Morricone jako jediný hudební skladatel obdržel za celoživotní dílo, čtyři ceny Grammy nebo dvě ocenění Evropské filmové akademie.


Morricone se proslavil především díky westernům italské produkce. Díky spolupráci s režisérem Sergiem Leonem tak vznikla hudba k filmu Tenkrát na Západě, Pro pár dolarů navíc nebo Hodný, zlý a ošklivý. Skladby tohoto římského rodáka si oblíbil slavný holywoodský režisér Quentin Tarrantino. Proto se objevili ve filmech Kill Bill nebo Hanebný pancharti. Dle mnohých Morriconeho skladby mnohokrát předčily samotnou vizuální stránku filmů, pro které byly vytvořeny. Byl také průkopníkem kombinování nástrojů klasických s těmi elektronickými.

Maestro Morricone bude v Praze dirigovat Český národní symfonický orchestr, se kterým se nesetkává poprvé. Právě český orchestr si totiž velmi často vybírá k nahrávání hudby k filmům, které připravuje. Naposledy se tak stalo při práci na snímku Nejvyšší nabídka.

Vstupenky na únorový koncert jsou v prodeji od 990 Kč.


Martin Zvoníček, foto: JVS group

 

zavřít