Co vychází v listopadu: přehled novinek

Vydáno 23.11.2014 | autor: redakce

Coldplay připomínají své poslední album Ghost Stories koncertním filmem z komorního prostředí, živák nachystal také Leonard Cohen a Soundgarden vytáhli z šuplíku raritní kousky. Z domácích interpretů stojí za pozornost nová studiovka Anety Langerové a velkolepá kolekce Tří sester.

Co vychází v listopadu: přehled novinek Co vychází v listopadu: přehled novinek


Coldplay - Ghost Stories Live 2014Coldplay - Ghost Stories (Live 2014)

Coldplay se letos v květnu připomněli s deskou Ghost Stories. Dva měsíce před jejím vydáním album představili na několika speciálních koncertech v Los Angeles, kde v intimním prostředí s kruhovým pódiem uprostřed hlediště nabídli působivou show s 360° projekcí. Část záznamu byla odvysílána v televizi v době vydání desky, kompletní vizuální prezentací alba Ghost Stories je ovšem až tento koncertní film. Jeho realizace se ujal režisér Paul Dugdale, jenž má za sebou práce na koncertních DVD Adele nebo Prodigy a jenž s Coldplay spolupracoval i na předchozím živáku Live 2012.


 

Leonard Cohen - Live In DublinLeonard Cohen - Live In Dublin

Leonard Cohen, jemuž v září vyšlo nové studiové album Popular Problems, potěší své příznvce kompletním záznamem koncertu z Dublinu. Tříhodinový záznam byl pořízen loni v září v dublinské O2 Aréně a zachycuje umělce v jeho vrcholné koncertní formě, obklopeného muzikanty, se kterými odjel celosvětové turné během let 2012 až 2013 a kde - kromě svých největších hitů - představil především nahrávky z alba Old Ideas.

 

 

 

Soundgarden - Echo Of MilesSoundgarden - Echo Of Miles

Po comebackovém albu King Animal, kterým se v roce 2012 Soungarden vrátili na scénu po dlouhých šestnácti letech, se letos připomínají kompilací Echo of Miles: Scattered Tracks Across the Path. 3CD potěší zejména skalní fanoušky: jde o soubor rarit, živých tracků a dříve nevydaného materiálu posbíraného během celé historie kapely. Stáří některých skladeb je téměř třicet let.

 

 

 

 

aneta langerova svata kordula autor Olga ŠpátováAneta Langerová - Na Radosti

Nová studiová deska Anety Langerové Na Radosti navazuje na titul Pár míst. Spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovali na nových písních dva roky. Na albu naleznete 12 autorských písní vyprávějících o dívkách a ženách, které spojuje čistota, křehkost, ale současně i odvaha jít svou cestou. Symbolický křest desky a premiéra videoklipu k písni Tráva proběhne 15. prosince v pražském divadle Studio DVA. Fanoušci se už teď mohou těšit na jarní turné.

 

 

 

Tři sestry - Box set 2014Tři sestry - Box set

Tři sestry velkolepě rekapitulují. K 30. výročí vzniku kapely vychází komplet její ucelené tvorby v boxu se zlatým designem a stojánkem. "Pokud se nestane nic nečekaného, dožijeme se příští rok úctyhodné třicítky, proto jsme si k Vánocům nadělili tento box. A příští rok už budeme jenom slavit," komentuje vydání kapelník Tří sester ing. Magor. Kompilace obsahuje celkem třicet položek, od nahrávky Na Kovárně, to je nářez až k poslednímu titulu s Horkýže Slíže Bratia a sestry. Samozřejmě nechybí množství živáků a DVD.

 

 

Zdeněk-Bína---Bird-cover

  • Zdeněk Bína - Bird
  • Zdeněk Bína se do širšího povědomí dostal jako frontman -123minut, s nimiž byl spojen 12 let a dosáhl na ocenění Anděl. Jeho aktuální sólový projekt nese název Bird. Nahrávka obsahuje deset nových písní inspirovaných jazzovou a soulovou hudbou a podle samotnéjo umělce "zrcadlí situace, se kterými se každodenně setkáváme, podivujeme se nad nimi, zlobí nás, těší či dojímájí. Též odhalují myšlenky a pocity, které dávají tvar našim činům, vztahům k věcem a lidem okolo nás, a tím tvoří esenci našeho života."

 

  • Pixie Lott - Platinum Pixie (Hits)
  • Within Temptation - Let Us Burn (Elements And Hydra Live In Concert)
  • Rush - 40
  • Ghost Brigade - IV - One With The Storm
  • Tvrdý/Havelka - U nás v garáži
  • Traband - Vlnobeat

 


 


Nickelback No Fixed AdressNickelback - No Fixed Adress

Nickelback, kteří příští rok oslaví 20 let na scéně, se připomínají nahrávkou No Fixed Adress. V pořadí osmá studiová deska vychází tři roky po předchozím počinu Here and Now a obsahuje jedenáctku nových skladeb. Jako první singl vybrali Chad Kroeger, Ryan Peake, Mike Kroeger a Daniel Adair skladbu Edge of a Revolution, singlovou dvojkou je What Are You Waiting For?. Ve skladbě Got Me Runnin' Round hostuje Flo Rida.

 

One Direction FourOne Direction – Four

Přes 46 miliónů prodaných desek za méně než 4 roky, to je bilance, která udělala z One Direction popové ikony současné nejmladší generace. Třetí studiové album Midnight Memories debutovalo i ve Spojených Státech Amerických na 1. místě žebříčku Billboard a kapela byla jmenována IFPI jako oficiálně Nejprodávanější umělec/kapela na světě pro rok 2013. V pořadí čtvrté album nese symbolický název Four.

 

 

 

David Bowie Nothing Has Changed The Best Of David BowieDavid Bowie - Nothing Has Changed (The Best Of David Bowie)

David Bowie se loni připomněl deskou The Next Day, kdy se na hudební scénu se vrátil po dlouhých deseti letech. Na letošek připravil kompilaci Nothing Has Changed, jež obsahuje všechny zásadní písně napříč jeho kariérou a jednu novou skladbu s názvem Sue (or In A Season Of Crime). Deska bude navíc obsahovat i několik rarit včetně dosud nevydané písně Let Me Sleep Beside You, jenž pochází z roku 2001, kdy zpěvák pracoval na oficiálně nikdy nezveřejněném albu s pracovním názvem Toy.

 

 

Pitbull GlobalizationPitbull - Globalization

Americký rapper a producent Armando C. Perez, celému světu známý pod uměleckým jménem Pitbull, se už pomalu stává fenoménem. Co singl, to světový úspěch a nové prodejní rekordy. Co singl, to nová překvapivá vokální hostovačka. Po letní fotbalové hymně We Are One (Ole Ola), na které se Pitbull hudebně potkal s kráskami Jennifer Lopez a Claudií Leitte, se tentokrát kubánský mistr chytlavých melodií spojil se zpěvákem a skladatelem Johnem Ryanem a natočili spolu nový singl Fireball.

 

 

Stromboli Fiat LuxStromboli - Fiat Lux

Hlava, srdce a duše skupiny Stromboli, Michal Pavlíček složil 10 nových skladeb. Svým hlasem a projevem mu dominuje Bára Basiková. "Album je víc písničkové, ale nejsou na něm obyčejné písničky. Mají určitou hudební nadstavbu, nejsou v nich tradiční a zažité postupy. Michal napsal krásné melodie, které jsou pro Stromboli charakteristické a navazují na první období kapely," vysvětluje zpěvačka. Písně otextoval Vlastimil Třešňák a ke dvěma napsal texty Petr Kolečko.

 

 

  • P.O.D. - SoCal Sessions
  • Simple Minds - Big Music
  • Olly Murs - Never Been Better
  • TV On The Radio - Seeds
  • Deadmau5 - 5 Years Of Mau5
  • Susan Boyle - Hope
  • In This Moment - Original Album Collection
  • Maybeshewill - Fair Youth

 


 

Pink Floyd - The Endless RiverPink Floyd - The Endless River

Informace o tom, že Pink Floyd pracují na nové desce, jež je poctou Ricku Wrightovi, se objevily na začátku léta. The Endless River je převážně instrumentální album o čtyřech částech, poslední skladbu Louder Than Words otextovala Polly Samson, manželka zpěváka a kytaristy Davida Gilmoura. Základ desky vznikl už v roce 1993 během natáčení slavného alba Division Bell. K dispozici bylo údajně na dvacet hodin materiálu, vybrané nápady a fragmenty skupina rozvinula a přepracovala tak, aby novinka odpovídala jedenadvacátému století.

 

Queen ForeverQueen - Forever

Kompilace Forever, nejrozsáhlejší kolekce nejklasičtějších hitů, které skupina kdy natočila, je rozšířena o tři doposud nevydané songy z 80. let. Exkluzivní novinkou je spolupráce Queen a Michaela Jacksona s názvem There Must Be More To Life Than This, druhým bonusem je doposud nedokončená skladba Freddieho a Queen Let Me In Your Heart Again a poslední novinkou je nová verze hitu Love Kills v podobě balady, který s Mercurym natočil známý německý producent Giorgio Moroder.

 

 

Depeche Mode Live In BerlinDepeche Mode - Live in Berlin

Záznam živého vystoupení Depeche Mode z Berlína, které pro ně vytvořil jejich dvorní režisér Anton Corbijn, bude obsahovat více než 2 hodiny dříve nevydaných koncertních nahrávek. Natáčelo se po dva večery koncem listopadu loňského roku během jejich úspěšného světového Delta Machine Tour. Pro fanoušky bude zajímavý především exkluzivní box, který bude obsahovat první DVD Live in Berlin se záznamem koncertu, druhé DVD Alive in Berlin s vloženými komentáři, záběry ze zákulisí, rozhovory se členy kapely i s fanoušky a dvě akustické skladby navíc.

 

 

You Me Rose AveYou + Me - rose ave.

Boční projekt zpěvačky P!nk, který uvedla na trh již v říjnu letošního roku, dostal název You+Me a stojí za ním spolu s ní její kamarád a kanadský zpěvák Dallas Green, který zároveň tvoří pod uměleckým jménem City and Colour a také je známý jako zpěvák a kytarista dnes už neexistujících Alexisonfire. Jejich hlasy vyniknou v autorských skladbách, které přesahují z folku až do amerického country. První ochutnávkou se stala skladba You and Me.

 

 

Stroy  Adam RebornStroy - Adam Reborn

Pražská kapela Stroy ve složení Michal Skořepa (kytara, zpěv), Miloš Meier (bicí) a Jakub Antl (basa) vznikla v roce 2011. Na vznik dlouhohrající nahrávky se čekalo dlouho - první vlaštovky v podobě klipů k písním Forcing The Earth a Down The Mountain byly předehrou pro plnohodnotný materiál. Deska Adam Reborn, jíž kapela debutuje, v sobě mísí několik hudebních stylů, základy kotví v alternativním rocku 90. let s vlivem Soundgarden nebo Alice In Chains.

 

 

  • Bruce Springsteen - The Albums Collection Vol. 1 (1973-1984)
  • Xindl X - G2 Acoustic Stage
  • Fast Food Orchestra - ZEN ()
  • Ewa Farna - Leporelo
  • Tears For Fears - Songs From The Big Chair

 


Foo Fighters  Sonic HighwaysFoo Fighters - Sonic Highways

Tři roky od úspěšného titulu Wasting Light připravili Foo Fighters koncepční desku Sonic Highways. Ačkoliv se nejedná o soundtrack, název alba koresponduje s Grohlovou režijní osmidílnou sérií pro HBO, kterou frontman popisuje jako "milostný dopis historii americké hudby". Pro album i pro dokumentární sérii napsali Foos jednu skladbu v každém z osmi měst, kde se ponořili do místních hudebních proudů. Venku jsou zatím tři skladby: Something from Nothing, The Feast and the Famine a Congregation.

 

whitney-houston-live-album-coverWhitney Houston - Live: Her Greatest Performances

První ucelená kompilace šestinásobné držitelky Grammy Whitney Houston nese název Live: Her Greatest Performances. Album obsahuje živá vystoupení z průběhu celé její kariéry a vyjde v audio verzi na CD nosičích a také na DVD. Producent alba Clive Davis k nahrávce dodává: "Toto album ohromí každého. Definitivně ukazuje, jak unikátní byla Whitney osobnost a že patřila do první ligy světových hudebních talentů. Pro mě je to velmi osobní záležitost, protože se ukazuje, že náhrada za ni opravdu neexistuje."

 

 

Zaz ParisZaz - Paris

V pořadí třetí deska Zaz dostala název Paris. Zpěvačka, jak název napovídá, desku pojala jako poctu městu, do kterého se před osmi lety přestěhovala, a přezpívala více i méně známé skladby o Paříži z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlese Aznavoura nebo Charlese Treneta. Zaz se i v Česku těší mimořádné oblibě. V létě se po dvou letech vrátila na festival Colours Of Ostrava a české publikum se jí dočká opět v listopadu: 29.11. v pražském Karlíně a o dva dny později také v brněnské hale Vodová.

 

 

Billy Idol Kings Queens Of The UndergroundBilly Idol - Kings & Queens Of The Underground

Za posledních deset let poslal Billy Idol do světa kompilaci vánočních písní Happy Holidays a výběrovku The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself. Aktuální album je tak prvním regulérním materiálem od vydání nahrávky Devil's Playground. Prvním singlem desky Kings & Queens Of The Underground, v pořadí sedmého studiového zářezu, je skladba Can't Break Me Down. Billymu kryje záda opět jeho dvorní kytarista Steve Stevens.

 

 

Mňága a Žďorp Made in ChinaMňága a Žďorp - Made in China

Mňága a Žďorp se letos v květnu vypravila do Číny, aby tu 23 let po vydání své nejúspěšnější desky Made in Valmez natočila dvanácté studiové album Made in China. Album obsahuje celkem 12 nových písní, kapela jej natočila za tři dny a na desce se zpívá i čínsky: v písničkách Rodné lány a Za teplých letních nocí hostují tři mladé Číňanky. Nové písničky kapela představí i na turné, v plánu jsou hned tři koncertní křty: 20. 11. v Brně na Flédě, 29. 11. v bratislavském Majestic Music Clubu a 15. 12. v pražském Lucerna Music Baru. {vypnoutlink:Pink,Alice}

 

 

  • Neil Young - Storytone
  • Tomáš Pastrnák - Pozvánka na koncert
  • David Deyl - V ozvěnách
  • Machine Head - Bloodstone & Diamonds
  • Mark Lanegan - Phantom Radio
  • Cheryl Cole - Only Human
  • Gregory Porter - Liquid Spirit
  • Nick Jonas - Nick Jonas
  • Carla Bruni - A L'Olympia
  • Unearth - Watchers Of Rule

 

TZ, ape

 


 

nickelback prague 03 TOP

zavřít