Rock for People 2015: dvě města, dva termíny

Vydáno 03.12.2014 | autor: redakce

Po několika posledních ročnících, kdy jeden z největších domácích festivalů Rock for People skončil několikrát ve ztrátě, se nad jeho budoucností spekulovalo. Překvapivá je proto zpráva, že festival se v příštím roce uskuteční hned dvakrát.

Rock for People 2015: dvě města, dva termíny Rock for People 2015: dvě města, dva termíny


Rock for People den 1 21Rock for People 2014


Podle informací pořadatelů obdržel festival nabídku stát se součástí projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury. "Je pro nás velkou ctí, že jsme byli osloveni právě my a bereme to především jako ocenění naší dvacetileté snahy o tvorbu "evropského festivalu", kdy možná občas neprakticky utrácíme za kapely, které tu ještě nejsou tolik známe a nepřitahují masy návštěvníků, ale nám prostě přijde správné je v programu mít."


Přestože si jeden z pořadatelů Michal Thomes otevřeně stěžuje na malý zájem místních lidí o festival, Rock for People z Hradce Králové nezmizí. I v příštím roce zůstane v původním areálu, změní se jen datum: místo přetíženého termínu začátkem července se uskuteční o měsíc dříve, tedy 4.-6. června.

Nová akce s názvem Rock for People Europe se odehraje ve dnech 3.-5. července v Plzni. Podle organizátorů půjde o městskou verzi festivalu. Ten proběhne v areálu bývalého depa Městských dopravních podniků, okolí řeky Radbuzy a komplexu bývalých papíren. {vypnoutlink:Linkin Park,Arcade Fire,Europe}


rockforpeople.cz, ape, foto: Jan Kuča

zavřít