Aneta Langerová: mám větší nadhled, malichernosti neřeším

Vydáno 03.12.2014 | autor: redakce

Začátkem listopadu zveřejnila Aneta Langerová novou píseň Svatá Kordula, koncem téhož měsíce následovalo kompletní album Na Radosti. A jak ho sama zpěvačka charakterizuje?

Aneta Langerová: mám větší nadhled, malichernosti neřeším Aneta Langerová: mám větší nadhled, malichernosti neřeším


Aneta Langerová 11-14 rozhovor 1Aneta Langerová a producent Jakub Zítko během rozhovoru s Adamem Vránou


Podle zpěvačky se novinka zaměřuje na silné příběhy, přičemž zmíněná Kordula symbolizuje ochránkyni, která má pomoct najít v rozbouřených vodách cestu domů. "Jak člověk prochází životem, ne vždy má naprostý pocit jistoty z toho, jakým směrem se vydává. Potká vás třeba nepříjemnost nebo nějaká překážka a z důvodu vlastních pochyb se na svojí cestě můžete ztratit. Proto má Kordula působit jako symbol, který člověku pomůže nezabloudit. Ať už půjde o cestu kariérní nebo třeba vztahovou," říká k tomu Aneta.


Svoji čtvrtou studiovou desku považuje Aneta Langerová za tématicky odlehčenější a méně vážnou. "Oproti minulým nahrávkám je v písních větší nadhled, smíření a uklidnění. Malichernosti jdou stranou a zabýváme se podstatnými věcmi, jejichž řešení je naznačeno na konci každé písně," dodává.

Aneta Langerová 11-14 rozhovor 3

Aneta Langerová 11-14

 

A kam se posunula někdejší přání vyjet s muzikou do zahraničí? "Už jsem zapomněla, že tady taková touha vůbec někdy byla," směje se zpěvačka.

Fanoušci se mohou těšit na jarní turné, na které Aneta vyrazí s osmičlenným hudebním tělesem. Vystoupí i na vyhlášení cen Žebřík - 13. března v novém kulturním centru Depo 2015 v Plzni. Nejbližší vystoupení čeká Anetu 15. prosince v pražském Studiu Dva. Rozhovor se zpěvačkou a recenzi její nové desky můžete očekávat v nejbližších dnech.

 

POSLECHNĚTE SI ČÁST ROZHOVORU S ANETOU

 

text: Adam Vrána, ape, TZ

Fotky pořízeny na telefon Sony Xperia Z3

zavřít