Kanadský objev Kiesza veze do Prahy devadesátkovou taneční show

Vydáno 29.01.2015 | autor: redakce

Kiesza, jež si pozornost veřejnosti získala zejména singlem Hideaway, vystoupí 2. února v pražském Lucerna Music Baru. Půjde o její první show v Česku.

Kanadský objev Kiesza veze do Prahy devadesátkovou taneční show Kanadský objev Kiesza veze do Prahy devadesátkovou taneční show


Kiesza 2015


Klip, jenž byl natočen na jeden záběr a v kterém Kiesza tancuje brooklynskými ulicemi, vidělo na YouTube do dnešního dne téměř 190 milionů lidí. Skladba dobyla britskou singlovou hitparádu a zpěvačka se přes noc stala fenoménem. Jak později prozradila, Hideaway paradoxně vzniklo během pouhých 90 minut.

Než se Kiesza odstěhovala do New Yorku, aby se muzice mohla věnovat naplno, vystudovala prestižní Berklee College of Music v Bostonu. Později napsala celou řadu skladeb pro takové hvězdy jako jsou Kylie Minogue, Rihanna nebo Icona Pop a spolupracovala třeba se Skrillexem nebo Diplem.


Její debutové album vydané u velkého labelu nese název Sound of a Woman. Inspirována newyorkskými kluby devadesátých let a současnou britskou klubovou scénou, vytvořila svěží elektropopovou desku, v níž chytře experimentuje s ostatními žánry - například hip-hopem nebo R&B.

TZ, ape

zavřít