Robert Plant opět v Česku. V létě zamíří do Brna

Vydáno 04.02.2015 | autor: redakce

Robert Plant, hlas Led Zeppelin, nositel Řádu britského impéria a majitel několika cen Grammy v jedné osobě, se přesně po roce ukáže v Česku. V doprovodu své kapely Sensetional Space Shifters dorazí 23. července do brněnské haly Rondo.

Robert Plant opět v Česku. V létě zamíří do Brna Robert Plant opět v Česku. V létě zamíří do Brna


robert-plant 2015Robert Plant a Sensetional Space Shifters


Nejslavnější éra Led Zeppelin sice skončila už v roce 1980, kdy zemřel John Bonham, avšak svůj široký hudební záběr Plant dokazoval i v rámci sólových projektů. Vydával desky s kapelami jako The Honeydrippers, Priory of Brion nebo Strange Sensation a v jeho tvorbě se odráží vášeň pro psychedelický rock, blues, africkou, tradiční a lidovou hudbu, ale i moderní elektronické styly.


Před svými nedávnými projekty s Alison Krauss a Band of Joy Plant pracoval po boku formace Strange Sensation - spolu vytvořili kritikou velmi dobře hodnocené nahrávky Dreamland a Mighty Rearranger, obě nominované na cenu Grammy. Tyto základy pak daly vzniknout i Sensational Space Shifters. Jejich společné a zároveň první album vyšlo loni pod názvem Lullaby and...The Ceaseless Roar.

Kapelu Sensational Space Shifters tvoří další velké osobnosti světové hudby - Juldeh Camara, západoafrický mistrovský hráč na jednostrunné housle riti, dvojice kytaristů Skin Tyson a Justin Adams nebo bristolský mistr trip hopu John Baggott. {vypnoutlink:Bastille, Chet Faker,WWW}

Vstupenky jsou k dispozici v ceně 990 - 1390 Kč.

TZ, ape

zavřít