Zdravotní stav Hany Hegerové se čtvrt roku od srdeční příhody zlepšuje

Vydáno 08.03.2015 | autor: redakce

Hana Hegerová byla koncem loňského roku v ohrožení života. Po prodělaném infarktu ji lékaři ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze udržovali v umělém spánku. 

Zdravotní stav Hany Hegerové se čtvrt roku od srdeční příhody zlepšuje Zdravotní stav Hany Hegerové se čtvrt roku od srdeční příhody zlepšuje


Hana Hegerova Diamantova-deska fullHana Hegerová s Diamantovou deskou


Po týdnech usilovné práce lékařů i sester z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, Nemocnice Na Homolce a Rehabilitačního centra nemocnice Beroun se daří zdraví legendární zpěvačky neustále zlepšovat. "Její životní filozofie a zvláště jakási skrytá energie, kterou vyzařuje, mi dávaly naději, že tento svůj těžký boj vyhraje," říká zpěvaččin vnuk Matouš Heger.

Poslední řadové album Haně Hegerové vyšlo v roce 2010 pod názvem Mlýnské kolo v srdci mém a v té době patřilo k nejprodávanějším nahrávkám na českém i slovenském trhu. V září vyšla trojdisková Zlatá kolekce, které bilancuje její padesátiletou hudební dráhu.


Třiaosmdesátiletá zpěvačka, jež předloni ohlásila konec veřejného vystupování, je držitelkou celé řady ocenění. V minulosti získala cenu Francouzské akademie Chevalier de l´Ordre pour le Mérite de l´Education Artistique. V roce 1996 ji Akademie populární hudby uvedla do Síně slávy. Šest let poté obdržela od prezidenta Václava Havla medaili Za zásluhy a v roce 2013 převzala insignii komandéra Řádu za zásluhy, kterým jí ocenil francouzský velvyslanec Pierre Lévy. Loni jí udělil státní vyznamenání prezident Miloš Zeman v podobě Řádu Tomáše G. Masaryka za vynikající zásluhy o rozvoj humanity.

Hana Hegerová vydala celkem sedm studiových alb, tři záznamy koncertních vystoupení a sedm kompilací. V červnu 2011 převzala Diamantovou desku Supraphonu za 1,6 milionu prodaných nosičů.


TZ, ape

 

 

zavřít