Berlin festival 2015: James Blake, Underworld, Rudimental i Chet Faker

Vydáno 25.03.2015 | autor: Ondřej Bambas

Už po skončení loňského ročníku se rozhodlo, že letos proběhne Berlin festival už ke konci jara. Původní zářijový termín nahradí Lollapalooza, která se tak poprvé dostane do Evropy. Line-up Berlin festivalu se nese v čistě elektronickém duchu: Fritz Kalkbrenner, Chet Faker, Underworld nebo Rudimental.

Berlin festival 2015: James Blake, Underworld, Rudimental i Chet Faker Berlin festival 2015: James Blake, Underworld, Rudimental i Chet Faker

berlin fest 2015


Poslední ročník se přesunul z areálu letiště do Arena Parku, industriálního prostoru u řeky Sprévy v Kreuzbergu. Loni zde vystoupili Editors, Jessie Ware nebo Woodkid. Jedno z posledních vystoupení zde předvedli také Darkside, před plánovanou pauzou Moderat či Crystal Fighters, jejichž bubeník nedlouho poté zemřel.


Letošní ročník proběhne již na konci května a jeho program bude zaměřen téměř výhradně na elektronickou hudbu. Mezi hlavní hvězdy patří Underworld, Róisín Murphy, Chet Faker, GusGus nebo domácí hrdina, mladší z bratrů Kalkbrennerů Fritz. Berlínská scéna dostane ostatně velký prostor, mezi dalšími vystupujícími je Richie Hawtin, Marek Hemmann, Âme, Ellen Allien nebo Clé. Kde by měla mít elektronická hudba větší prostor než právě v německé metropoli. A jelikož se nám James Blake stále vyhýbá, návštěva nepříliš vzdáleného Berlína je schůdnou variantu, jak anglického talenta vidět živě.

Berlin festival proběhne mezi 29. a 31. květnem v Arena Parku v Berlíně. Vstupenky jsou momentálně k dispozici za 79 euro, jednodenní vstupy se prodávají za 29 € na pátek a po 49 € za zbylé dva dny. Pro více informací navštivte oficiální webové stránky.


text: Ondřej Bambas, foto: fb profil umělce a udílosti

zavřít