Festival Grape hlásí další jména: Foals, MØ, Sigma i Selah Sue

Vydáno 18.03.2015 | autor: Kateřina Nováková

Grape festival oznamuje další jména pro letošní ročník. Na letišti ve slovenských Piešťanech návštěvníci během 14.- 15. srpna uvidí indie rockové Foals, multižánrovou Selah Sue, divoženku MØ, drum & basovou dvojici Sigma i kytarovku Balthazar.

Festival Grape hlásí další jména: Foals, MØ, Sigma i Selah Sue Festival Grape hlásí další jména: Foals, MØ, Sigma i Selah Sue


Foals live RFP 07 smFoals v roce 2013 vystoupili na Rock for People


Britská kapela Foals má za sebou tři studiová alba a v tomto roce plánuje vydat čtvrté. Parta z Oxfordu v čele s charizmatickým zpěvákem Yannisem Philippakisem u vystoupila v rámci festivalu Rock For People v roce 2013, na Slovensku půjde o premiéru a splněný sen mnoha tamních fanoušků.

Belgický zázračný hlas, Selah Sue je mladá, autentická, talentovaná a nenapodobitelná. Žánrově se pohybuje na pomezí soulu, funku, reggae i rocku. Mezi její největší fanoušky patří i hvězdný Prince. MØ, vlastním jménem Karen Marie Ørsted, je jedním z největších talentů Skandinávie. Slovensko ji v rámci festivalu přivítá už podruhé.


Zásadním drum & bassovým jménem na Grape festivalu bude britská Sigma, posledním nově oznámeným interpretem je belgická kapela Balthazar. Mezi dříve oznámenými umělci nechybí jména jako Netsky live, Triggerfinger, Kadebostany, BRNS, Tata Bojs, Wild Tides, Monokino Kino a další.

"Foals a MØ si fanoušci na fóru našeho webu doslova vyprosili a je fajn, že se nám tyhle dva interprety v tomto roce konečně povede přivézt. Samozřejmě nás i baví a máme z toho proto velkou radost. Selah Sue je takový hudební zjev, který by měl chtít snad každý festival. Když nás tedy oslovil její management, neváhali jsme ani vteřinu. A co se týče Balthazar, ty jsme chtěli už v minulém roce, protože jsme sami fanoušky téhle kapely. Po jejich loňském vystoupení v Praze jsme si řekli, žo to musíme zkusit znovu a podařilo se," vysvětluje jeden z hlavních organizátorů Ján Trstenský.

Vstupenky v přeprodeji aktuálně za 40 Eur a to až do konce března, od dubna se cena zvýší na 45 Eur. Více informací na www.grapefestival.sk. {vypnoutlink:Editors,Klaxons,Sue,La Roux}


TZ, foto: Karolína Cermanová

zavřít