Eagles of Death Metal přivezou nové album i do Prahy

Vydáno 30.03.2015 | autor: redakce

Dlouhých sedm let uplynulo od vydání zatím poslední desky Eagles of Death Metal Heart On. Na letošek kapela slibuje nový materiál a světové turné. U nás se objeví 30. června, namířeno má do pražského Lucerna Music Baru.

Eagles of Death Metal přivezou nové album i do Prahy Eagles of Death Metal přivezou nové album i do Prahy


eagles of death metal-103Eagles of Death Metal: Jesse Hughes a Josh Homme


The Eagles of Death Metal vznikli koncem devadesátých let jako bokovka zpěváka Queens of the Stone Age Joshe Hommea a jeho kamaráda Jesse Hughese. Navzdory svému jménu hrála kapela klasický garážový rock říznutý Rolling Stones. Když se Homme zase začal věnovat Queens of the Stone Age, projekt šel na čas k ledu.

Po úspěchu alb Queens of the Stone Age R, a Songs for the Deaf se Homme k Eagles of Death Metal vrátil s představou, že to už nebude chvilková záležitost. V roce 2003 se do toho pustili s plnou vervou, nahráli spoustu materiálu a vyjeli poprvé na turné jako předkapela Placebo.


Očekávané album Peace, Love & Death Metal nakonec vyšlo v březnu 2004. Dvojice o rok a půl později vydala druhou desku Eagles of Death Metal, na které je doprovodili Jack Black, Brody Dalle, Mark Lanegan a bubeník QOTSA Joey Castillo. Vydání nového, v pořadí čtvrtého alba je podle kapely na spadnutí.

Vstupenky na červnový koncert budou k dispozici od 450 Kč v pokladně klubu a v tradičních předprodejních sítích. Na místě v den koncertu pak za 550 Kč. Jako support vystoupí britští Dolomite Minor. {vypnoutlink:Death}

TZ, ape

 

zavřít