Zemřel Percy Sledge, autor megahitu When a Man Loves a Woman

Vydáno 15.04.2015 | autor: redakce

When a Man Loves a Woman patří dodnes k nejslavnějším písním hudební historie. Percy Sledge, zpěvák, jehož skladba proslavila, zemřel 14. dubna ve věku 74 let. V loňském roce byla umělci diagnostikována rakovina jater.

Zemřel Percy Sledge, autor megahitu When a Man Loves a Woman Zemřel Percy Sledge, autor megahitu When a Man Loves a Woman


Percy SledgePercy Sledge zažil slávu se skladbou When a Man Loves a Woman


Legendární soulová skladba, jež vznikla v roce 1966 ve studiu Muscle Shoals v Alabamě, dosáhla absolutního vrcholu hitparády a mimo jiné se objevila ve filmech The Big Chill nebo The Crying Game. Podle magazínu Rolling Stone jde o 53. nejlepší píseň všech dob. Skladbu vrátil na výsluní Michael Bolton, jenž ji začátkem devadesátých let zařadil na své album Time, Love & Tenderness.


Steve Green z talentové agentury Artists International Management Inc vzdal hold svému klientovi v komentáři pro BBC: "Byl to jeden z mých prvních spolupracovníků, byl úžasný člověk, což v tomto byznysu není úplně časté," řekl Green. "Byl to skutečně výjimečný člověk." Na sociálních sítítch vyjádřili zpěvákovi respekt např. Flea z Red Hot Chilli Peppers, Lily Allen nebo Wu-Tang Clan.

V roce 2005 byl Percy Sledge uveden do slavné Rock and Roll Hall of Fame po boku Buddy Guye, O'Jays, Pretenders a U2.


nme.com, ape

 

zavřít