SOUTĚŽ: Unikátní Tiger Lillies v Arše

Vydáno 15.05.2007 | autor: redakce

Svérázné trio The Tiger Lillies již několikrát pokořilo Prahu a 21.5. se vrací na místo činu. Tentokrát vystoupí s "posilou" - Alexandrem Hackem. Nebojte se. A nechte se pozvat. A pak se bojte.

SOUTĚŽ: Unikátní Tiger Lillies v Arše SOUTĚŽ: Unikátní Tiger Lillies v Arše

Živá vystoupení Tiger Lillies v sobě snoubí kouzlo dekadentního kabaretu s půvabem dávných kramářských balad, nespoutaná hospodská kutálka se mísí s melancholickým klavírem i temnými barvami, poděděnými z chaloupky strýčka Toma Waitse, a to vše ovšem s notnou dávkou momentu překvapení a neobyčejně vášnivou zálibou v drsných textech.

Už více než čtvrtstoletí sypou z rukávu příběhy ze života osamělých schizofreniků, prodejných slečen, vyděděnců či vrahů, kteří to v podstatě myslí se světem dobře, a vyprávějí nám o skutcích, vedle kterých jsou Caveovy Mordýřské balady jen úsměvnou dopolední telenovelkou.



Proti hudební jednotvárnosti bojují Tiger Lillies častou změnou rytmů i nástrojů - Jacques střídá klavír s akordeonem a ukulele, jeho poctivě vypilovaný falzet má navíc desítky odstínů, kontrabasista Adrian Stout zase klidně vymění svůj instrument za dobře naladěnou pilu, a Huge nenechá v klidu nic, do čeho se dá udeřit. Nejdůležitější složkou jsou však právě texty.

Tentokrát připravili speciální předstvení "The Mountain of Madness" a na pomoc si nepřizvali nikoho menšího než zvukového profesora Alexandra Hackeho, bývalého člena industriální laborky Einsturzende Neubauten. Více neprozradíme, napoví však např. trailer k celé show, který najdete ZDE.



RATS, RATS, RATS, RATS, RATS... AND TIX:

Temné hluboké lyrické obrazy střihnuté vysokým řezavým vokálem můžete nechat příjemně provibrovávat páteří v pražském Divadle Archa 21. května od 20:00. A výstup na Horu šílenství vám s potěšením zařídíme my. Stačí správně odpovědět na následující geograficko-hudební otázečku:

Tiger Lillies pocházejí z

A) Anglie
B) Tanzanie
C) Lilie
D) ze záhrobí

Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Tiger Lillies - soutěž". Předesíláme, že pouze jedna z uvedených možností je správná. Pište pouze v případě vážného zájmu zúčastnit se. Hromadné odpovědi stejného jména odesílaná rafinovaně z různých adres budou nekompromisně zadupány do země. Hrajeme o dva páry volných vstupů na koncert Tiger Lillies v Arše 21.5.2007. Uzávěrka soutěže je v sobotu 19.5. ve 23:59 hodin. Výherci budou kontaktováni. Good luck!

www.divadloarcha.cz

www.1015.cz

zavřít