Pomozte Mortal Cabinet zhmotnit nejčernější noční můru

Vydáno 27.05.2015 | autor: redakce

Hřbitovní písně Master's Hammer nezůstávaly ani po pádu komunistického režimu bez povšimnutí. Kapela Vanessa byla obviněna ze vzývání Satana, přední představitel horrorcore v České republice Řezník byl za svoji tvorbu dokonce obžalován a souzen. A právě členové zmíněných sestav tvoří páteř nového projektu Mortal Cabinet.

Pomozte Mortal Cabinet zhmotnit nejčernější noční můru Pomozte Mortal Cabinet zhmotnit nejčernější noční můru


mortal cabinetMortal Cabinet: Samir Hauser, Řezník, František Štorm


Projekt, který vznikl fúzí "vyvrhelů" české hudební scény, tedy Františka Štorma z Master's Hammer, Samira Hausera z Vanessy a Řezníka, má konečně jasnější obrysy. Zmiňované postavy tvrdých hudebních odnoží o jeho zrodu dlouhodobě informovaly, ale dosud nebylo jasné, jestli se jim opravdu podaří poskládat materiál na desku.

Teď je sestava nejčernějších představ připravena vypustit své první CD do světa a k tomu potřebuje producenta, na jehož služby shání peníze pomocí crowfundingového projektu na serveru Startovač. Není velkým překvapením, že oním producentem bude John Fryer, který dlouhodobě spolupracuje právě s Vanessou.


Mortal Cabinet se prezentuje zejména jako výsměch společnosti, políček pokrytcům a snaha o rozvíření stojatých vod české hudební scény: "Tenhle projekt vzniknul hlavně jako facka všem sviním, je to plivanec do ksichtu všem zmrdům, co si myslej, že maj návod na to, jak se má 'správně' žít," píše zpěvák Vanessy Samir Hauser na stránce Startovače.


Hedvika Pajerová, foto: FB Mortal Cabinet

 

zavřít