Indiánský punk-rock se řítí do Čech

Vydáno 18.05.2007 | autor: redakce

Po dvou letech se české publikum opět dočká pořádné porce řízného punk-rocku a ochutnávky tradiční kultury národa Navajů v podání rodinné formace Blackfire ze Spojených států.

Indiánský punk-rock se řítí do Čech Indiánský punk-rock se řítí do Čech

Kapela vyráží se svým novým albem (Silence) is a Weapon (v překladu Ticho je zbraň) na evropské turné a v České republice se představí 14. června v pražském klubu Rock Café. Kapelu BLACKFIRE tvoří bratři Clayson a Klee Benallyové společně se sestrou Janedou. Všichni tři pocházejí z oblasti Black Mesa ve Spojených státech, kde je kulturní a politické centrum indiánského národa Navajů. V jejich hudbě se odráží naděje, svobody a bariéry současného světa, žánrově vychází styl kapely z tradiční indiánské hudby, kterou Blackfire kombinují s energickým punk-rockem a alternativnímy prvky. Hudba a texty skupiny obsahují silný sociálně-politický apel.



(Silence) is a Weapon produkoval Ed Stasium, známý svou spoluprácí s interprety jako jsou Living Colour, Ramones nebo Smithereens. První disk obsahuje řízné a energií nabité punk-rockové skladby se sociálně-politickým protestem, na druhém pak najdete výběr 12tradičních Navajo písní. A právě s tímto albem vyjíždí kapela na evropské turné, během kterého vystoupí ve Francii, Německu, Švýcarsku, Itálii, Polsku, Chorvatsku, Srbsku, Makedonii, Norsku a České republice.

Blackfire - 14. června, Rock Café, Praha.

www.blackfire.net
zavřít