Skupina FiHa a Václav Neckář zahrají na Malé Straně

Vydáno 14.06.2015 | autor: Kateřina Nováková

Struneři před letní pauzou připravili vystoupení mladé skupiny FiHa a Václava Neckáře. Koncert se uskuteční v pondělí 15. června v komorním prostředí Napa Baru na Malé Straně.

Skupina FiHa a Václav Neckář zahrají na Malé Straně Skupina FiHa a Václav Neckář zahrají na Malé Straně

FIHA


Václav Neckář nebude hostem koncertu FiHy premiérově, jejich spolupráce už nějakou dobu trvá. "Ten historicky první koncert proběhl v Žatci. Hráli jsme bez předchozí zkoušky společně s kapelou Bacily. Tehdy jsme byli hodně nervózní, ale od té doby už takové pocity nemáme. Zjistili jsme, že jeho příprava i průběh vystupování je téměř totožný s naším, tréma opadla a jsme na jedné lodi," vysvětluje zpěvák Filip z kapely FiHa.

Jejich seznámení proběhlo přímo na koncertě FiHy, která v Ostravě před dvěma lety vystoupila právě k poctě Václava Neckáře, jehož na akci pozvali. "Od té doby si pravidelně hostujeme na koncertech. Vašek Neckář je podle nás nejhodnější člověk, kterého jsme kdy poznali," dodávají s úctou směrem k české legendě. V plánu je také společný singl zmíněných interpretů, který se objeví na novém albu skupiny. Ta vzniká v produkci Borise Carloffa a její vydání je naplánováno na podzim tohoto roku.


Struneři jsou v roce 2015 synonymem pro pravidelnou sérii koncertů v rámci celého roku. Během ní vystoupili v rámci projektu například v té době čerstvý držitel ceny Apollo Adrian T. Bell, Michal Pelant Band společně s nadějnými eFeM nebo Joe Karafiát z Plastic People, který pokřtil svoji novou bilanční nahrávku za účasti významných hostů jako Luboš Andršt, Oskar Petr nebo Tony Ducháček.

Vstupenky budou na místě k dispozici za 130 Kč. Start koncertu v Napa baru 20:00. Více informací na www.struneri.cz


TZ

 

zavřít