Dokument o Amy Winehouse trhá rekordy

Vydáno 10.07.2015 | autor: redakce

Život Amy Winehouse nepřestává širokou veřejnost fascinovat ani čtyři roky po její smrti. Dokument Amy, který 3. července vstoupil do britských kin, už trhá rekordy. Za první víkend byl ze všech britských dokumentů na ostrovech nejvýdělečnější. V Česku se začne oficiálně promítat 6. srpna.

Dokument o Amy Winehouse trhá rekordy Dokument o Amy Winehouse trhá rekordy

 plakat amyAmy vtrhne do našich kin 6. srpna

Snímek Amy, který režíroval Asif Kapadia (Senna), má za sebou ve zpěvaččině domovině z hlediska tržeb historicky nejúspěšnější první víkend ze všech britských dokumentů. Z těch světových dosáhl lepších výsledků už jen americký film Fahrenheit 9/11 z roku 2004. 

Winehouse zemřela 23. července 2011 na otravu alkoholem a dodnes se vedou spory, jestli to bylo víc její hudební dílo, které zahrnuje jen dvě za života vydané řadové desky, nebo neklidný život, co ji nejspíš nadobro zapsalo do historie britské hudby.

"Amy Winehouse potkal nešťastný osud a mě zajímalo, jak se něco takového mohlo stát přímo před našimi zraky. Jak někdo může umřít takovým způsobem v dnešní době a navíc v tak mladém věku?" říká o pohnutkách k natočení snímku producent James Gay-Reese.

V ČR proběhla první a jediná veřejná projekce hojně diskutovaného portrétu kontroverzní umělkyně 8. července na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do našich kin vstoupí Amy 6. srpna, ještě před tím však bude k vidění také v rámci Oficiálních ozvěn 50. MFF Karlovy Vary v pražských kinech Aero a Světozor a brněnské Scale. 

 

tz, jm

 

zavřít