V Ostravě začíná Colours Week, v ulicích vystoupí Hradišťan i Martin Harich

Vydáno 14.07.2015 | autor: redakce

Než ve čtvrtek 16. července vypukne další ročník festivalu Colours of Ostrava s nabitým line-upem, pro nedočkavce jsou připraveny dvě akce, kterými si mohou zkrátit čekání. Již od úterý 14. července mohou vyrazit na Festival v ulicích nebo showcasovou konferenci Czech Music Crossroads. 

V Ostravě začíná Colours Week, v ulicích vystoupí Hradišťan i Martin Harich V Ostravě začíná Colours Week, v ulicích vystoupí Hradišťan i Martin Harich

 Jiri Stivin s dechovymi nastroji 4 mailNa Festivalu v ulicích vystoupí i Jiří Stivín

Barevný hudební týden, takzvaný Colours Week, začíná! Již v úterý 14. července startují v severomoravské metropoli dvě akce, které předznamenají mezinárodní festival Colours of Ostrava. Tou větší je Festival v ulicích, který po oba dny oživí centrum Ostravy koncerty, divadlem, filmy, workshopy či programem pro rodiny s dětmi. Vystoupí například Vlasta Redl s kapelou a Jiří Pavlica s Hradišťanem, Jiří Stivín, Beata Bocek, Lucie Redlová nebo Žamboši. Představí se ale také vycházející hvězdy české a slovenské popmusic Elis a Martin Harich, těšit se můžete i na moderní reggae v podání Cocomana, balkánskou party Cirkusu problem či špičkovou alternativu formace Dva. Vstup je zdarma.

Druhou akcí, která letos poprvé potrvá dva dny, je mezinárodní showcasová konference Czech Music Crossroads. Ta do Ostravy přivede přední hudební odborníky, pořadatele, publicisty či agenty z celého světa a zároveň na odpoledních a večerních koncertech představí to nejzajímavější z hudby České republiky a nově také Slovenska a Polska.

Jednotlivé účinkující vybrali odborníci a publicisté ze tří zemí. Z České republiky tak zahrají Ida Kelarová, Tara Fuki, Kalle, Ladě, Musica Folklorica & Veronika Malatincová, Beata Hlavenková a kapela Muff. Ze Slovenska přijedou Banda, Talent Transport a Walter Schnitzelsson, z Polska pak Qferau+Zora, hipiersoniK a Gooral. Letošní novinkou je vyhlášení dvou cen - Czech Music Crossroads Award udělí nejlepší kapele zahraniční a domácí odborníci, zatímco o Ceně publika Czech Music Crossroads rozhodnou svými hlasy návštěvníci.

Celý Colours Week symbolicky začal již v pondělí 13. července v 17 hodin v Evangelickém Kristově kostele a vyvrcholí od čtvrtka do neděle festivalem Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice. Budou u toho hvězdy jako Björk, St. Vincent, Rudimental nebo Mika a také redakce iReportu, která vám bude denně přinášet fotogalerie i reportáže.


TZ, jm

 

zavřít