Dokument o Janis Joplin bude představen v září. Zpěvačku namluví Cat Power

Vydáno 01.08.2015 | autor: redakce

V posledních měsících se roztrhl pytel s dokumety o členech a členkách nechvalně proslulého Klubu 27, tedy společnosti mimořádně nadaných umělců, kteří zemřeli tři roky před dosažením třicítky. Po Kurtu Cobainovi či Amy Winehouse uvidíme na podzim snímek Janis, který vzpomene na Janis Joplin.

Dokument o Janis Joplin bude představen v září. Zpěvačku namluví Cat Power Dokument o Janis Joplin bude představen v září. Zpěvačku namluví Cat Power

Janis Joplin OSJanis Joplin je součástí takzvaného Klubu 27

Cat Power, vlastním jménem Charlyn Marshall, vydala od roku 1995 devět řadových alb, z nichž to poslední, Sun z roku 2012, se v USA dostalo do Top 10 prodejního žebříčku. Nyní propůjčí svůj hlas legendární Janis Joplin ve snímku Janis. O jeho režii se postarala Amy Berg, výsledek bude poprvé k vidění v září na Venice Film Festival v Benátkách.

Film slibuje pohled do života slavné umělkyně prostřednictvím záběrů z jejích vystoupení v posledních letech života, rozhovorů s přáteli a spolupracovníky a také dopisů, které Janis psala své rodině a milenci. Právě ty bude předčítat indie rockerka Cat Power. Do příběhu budou vkomponovány i zpěvaččiny největší hity jako Cry Baby nebo Piece Of My Heart.

Janis Joplin uhranula posluchače v šedesátých letech minulého století svým nezaměnitelným hlasem a charismatem. Kromě hudebních aktitivit byla vnímána i jako symbol éry hippies, za svůj vzor ji považují také mnohé feministky. Ikona blues a rocku zemřela 4. října 1970 na předávkování drogami.

NME, jm

zavřít