Novinky u Support Lesbiens: vyhraný soud a nové album

Vydáno 05.08.2015 | autor: redakce

Support Lesbiens potěší koncem října své fanoušky novým albem. Vydají ho pod labelem Warner Music, se kterým nově podepsali smlouvu. Kromě toho uspěl spoluzakladatel a kytarista Hynek Toman v soudním sporu proti bývalému frontmanovi Kryštofu Michalovi. 

Novinky u Support Lesbiens: vyhraný soud a nové album Novinky u Support Lesbiens: vyhraný soud a nové album

supportiNové album Support Lesbiens vyjde v říjnu

Studiová novinka se autorsky opět opírá o všechny členy skupiny. Zásadní změnou bude čeština, která by z alba vedle tradiční angličtiny také měla zaznít. Pod produkcí je podepsán Armin Effengerger, známý také jako polovina tvůrčího dua skupiny Cartonnage.

Nová deska bude naživo prvně ke slyšení 31. října v pražském Paláci Akropolis, kde bude oficiálně pokřtěna. V příštím roce se kapela s novým albem rozjede na turné a festivalová pódia. V jednání jsou i koncerty v zahraničí.

Čerstvou novinkou je i rozhodnutí v soudním sporu bývalých spoluhráčů Hynka Tomana a Kryštofa Michala. Nárok na ochrannou známku Suppor Lesbiens získal první jmenovaný, který po rozkolu kapely v roce 2012 s obměněnou sestavou pokračoval pod starým názvem dál. Michal si založil vlastní skupinu Portless. 

tz, jm

zavřít