Slash se po dvou letech vrátí do Prahy

Vydáno 26.08.2015 | autor: redakce

Slash se po dvou letech vrací do Prahy. Legendární kytarista Guns N' Roses se fanouškům ukáže v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti. 19. listopadu zahraje se zpěvákem Mylesem Kennedym a doprovodnou formací The Conspirators. 

Slash se po dvou letech vrátí do Prahy Slash se po dvou letech vrátí do Prahy

SLash 2014Slash přijede do Prahy s kapelou The Conspirators

Slash se proslavil jako kytarista hardrockové skupiny Guns N' Roses, kterou v roce 1985 spoluzakládal. Než ji v roce 1996 opustil, aby se věnoval sólové kariéře, natočil s ní pět alb. Působil i v různých projektech, v superskupině Velvet Revolver se například sešel s bývalými spoluhráči z Guns  N' Roses nebo zpěvákem Scottem Weilandem ze Stone Temple Pilots.

První sólovku vydal v roce 2010 (hostují na ní např. Ozzy Osbourne, Dave Grohl z Foo Fighters nebo Fergie z Black Eyed Peas), o dva roky později následovala deska Apocalyptic Love, na níž už spolupracoval se zpěvákem Mylesem Kennedym z kapely Alter Bridge. Poslední nahrávka World On Fire, která vyšla loni na podzim pod hlavičkou Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, je tedy jeho třetím sólovým počinem a druhým albem v sestavě s Mylesem Kennedym, bubeníkem Brentem Fitzem a basákem Toddem Kernsem.

Zatímco sólový debut z roku 2010 Slash natáčel s řadou hvězdných hostů, na dalších deskách už spolupracuje s pevnou sestavou hudebníků. Nejdůležitější součástí jeho ansámblu je nepochybně zpěvák Myles Kennedy, jenž byl mimochodem i jedním z hudebníků, kteří se podíleli na prvním albu. Slash je držitelem Grammy a členem Rock'n'rollové síně slávy. Časopis Time ho v seznamu nejlepších kytaristů historie zařadil na druhé místo hned za Jimiho Hendrixe. Celosvětově se prodalo více než 100 milionů desek, na kterých hraje.

Vstupenky jsou v prodeji od 28. 8. 2015 od desáté hodiny dopoledne, a to za cenu 1 490 Kč.

tz, jm

zavřít