Šestnáctý Valník slibuje Sto zvířat, Krucipüsk nebo E!E

Vydáno 26.08.2015 | autor: redakce

Šestnáctý ročník slánského rockového open air festivalu Valník se uskuteční jako obvykle poslední prázdninový víkend v příjemném a útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném. K hlavním hvězdám budou 29. srpna patřit Krucipüsk, Sto zvířat nebo E!E.

Šestnáctý Valník slibuje Sto zvířat, Krucipüsk nebo E!E Šestnáctý Valník slibuje Sto zvířat, Krucipüsk nebo E!E

hajicek-tomas 006Na Valníku vystoupí i Krucipüsk. Na snímku frontman Tomáš Hajíček

Název tradičního festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku.

Festival bude i letos jednodenní, v sobotu 29. srpna vystoupí dvacet šest skupin. Součástí bude i páteční program ve slánském klubu Bat. Music Space, kde proběhne kapelami nabitý večírek pro nedočkavé. Dramaturgie vychází především z punkrocku a jeho odnoží, ale je tradičně proložená styly jako ska, rock či hardcore.

Hlavními hvězdami festivalu budou určitě známé a oblíbené skupiny Sto zvířat a Krucipüsk spolu s českou punkovou ikonou E!E. V sobotu vystoupí i další přední kapely české punkrockové scény – Totální nasazení, N.V.Ú., The Fialky, Dukla Vozovna či slovenská punková legenda Konflikt. Dále se diváci mohou těšit na rockoovou partu Tlustá Berta, pro milovníky tvrdší hudby zahrají Projekt Parabelum nebo The Snuff. Během soboty se v letním kině představí celkem šestnáct souborů. Festival budou uzavírat svým akustickým setem brněnští Zadáci.

Už v pátek ale v rámci zmiňovaného večírku pro nedočkavé vystoupí ve slánském klubu Bat Music Space česká punková legenda SPS. Sekundovat jí bude dalších devět souborů, například populární hardrockový Traktor, punkrocková Zvlášňý škola, a především pak regionální formace podobného žánru, punkové Dilema In Cinema, Reckless, slánští folkrockoví Deratizéři a další.

tz, jm, foto Petr Tibi

zavřít