Citron v rozkladu: odcházejí 4 členové, vrací se Ladislav Křížek

Vydáno 03.09.2015 | autor: redakce

Personální zemětřešení zažívá legendární skupina Citron. Ze současných členů totiž hned čtyři odcházejí, zůstává pouze kapelník Radim Pařízek. Do sestavy se naopak vrátí Ladislav Křížek. Na důvodech rozpadu současné kapely se ale muzikanti neshodnou.

Citron v rozkladu: odcházejí 4 členové, vrací se Ladislav Křížek Citron v rozkladu: odcházejí 4 členové, vrací se Ladislav Křížek

citron fullCitron prožívá personální zemětřesení. Na snímku ještě se zesnulým zpěvákem Standou Hranickým


"Drazí fanoušci skupiny Citron, cítím potřebu se na Vás lidsky obrátit jako kapelník, muzikant a jako nejdéle hrající člen kapely již od roku 1979, který nikdy v životě Citron neopustil a nezradil,"
začíná Pařízek svůj dopis fanouškům, ve kterém vysvětluje současnou situaci kolem skupiny. "Bohužel situace v kapele se stala již neúnosnou a dospěli jsme k patové situaci, kdy jsme už nebyli schopni vůbec nic tvořit a na ničem se domluvit. Dlouho jsem se snažil ceslou situaci zvládnout, ale bohužel to již dál opravdu nešlo," pokračuje.

Podle jeho slov mu postupně během roku oznámili svůj odchod ze skupiny všichni 4 spoluhráči a jejich demisi přijal. Z důvodu nasmlouvaných koncertů a hrozících sankcí se proto rozhodl oslovit jiné muzikanty a dát dohromady novou sestavu. V té bude i Ladislav Křížek, který s Citronem zpíval v osmdesátých letech a nahrál s ním úspěšnou desku Radegast.

Odcházející členové - Jaroslav Bartoň, Václav Vlasák, Fany Michalík a Jiří Šperl - ale tvrdí, že se o nové podobě kapely dozvídají až nyní. Své dříve avizované odchody prý již dříve stáhli. Pařízkovi zazlívají, že si na své jméno nechal registrovat ochrannou známku skupiny. Zablokoval jim také přístup na jejich oficiální Facebook a webovou stránku, čímž jim zabránil se skrz Citron k celé věci vyjádřit. 

Facebook, jm

zavřít