SOUTĚŽ: Krev na dálnici Kena Hensleyho

Vydáno 12.06.2007 | autor: redakce

Osobitý muzikant, hammondkář i kytarista se zlatými prsty a autor největších hitů Uriah Heep Ken Hensley vydává sólovku Blood On THe Highway. Můžete ji mít v krásném exkluzivním digipacku. Nebudete litovat...

SOUTĚŽ: Krev na dálnici Kena Hensleyho SOUTĚŽ: Krev na dálnici Kena Hensleyho

Existuje povolanější interpret klasických písní Uriah Heep, než je Ken Hensley? Při vší úctě k jeho bývalým kolegům (pánové Box nebo Keerslake), vystupujícím dodnes pod hlavičkou Uriah Heep, právě Hensley měl bezesporu největší zásluhu o zápis této průkopnické hardrockové kapely do rockových čítanek. V 70. letech byl totiž téměř výhradním autorem všech jejich nesmrtelných hitů.

Právě z pera Hensleyho se zrodily rockové perly typu July Morning, Lady In Black, Free Me, Rain, Stealin, Sweet Freedom, Look At Yourself, Easy Livin, Rainbow Demon… Také při koncertech byla Hensleyho uhrančivá osobnost, zdobená bohatou vlasovou hřívou, spolu s výrazným zvukem jeho klasických hammondek dominantním elementem celé kapely.

Po 13 studiových albech natočených s Uriah Heep Hensley ze skupiny odchází pro nesouhlas s dalším směrováním repertoáru směrem do popových vod. Po odchodu navazuje spolupráci s americkými Blackfoot. V polovině 80. let se na několik let stahuje do ústraní (hostuje ale např. na albu excentriků WASP), aby se s koncem milénia opět vrátil na hudební scénu. Sám či ve spolupráci s bývalými "Uriáši" Johnem Lawtonem či Johnem Wettonem pak vydává několik sólových alb. Zajímavý je i jeho projekt úprav skladeb Uriah Heep ve spolupráci s moskevským symfonickým orchestrem.

Poměrně vzácně koncertující umělec se naposledy objevil na turné ve střední Evropě v roce 2002. Tehdejší recenze, srovnávající tyto koncerty s vystoupeními Boxových Uriah Heep, vyznívají jednoznačně ve prospěch Hensleyho. Pravý duch a kouzlo původních UH totiž zůstaly zachovány právě u jeho bandu...



Ken Hensley začátkem června vydal nové album "Blood On The Highway". Dvě písně na něm také nazpívá v Čechách dobře známý Glenn Hughes (ex-Deep Purple). Celý projekt je koncipován jako "rocková opera" o vzestupu, pádu a opětovném vzestupu rock'n'rollové hvězdy. Kromě Hughese na albu spolupraocvala řada dalších významných hostů, včetně Johna Lawtona nebo Eve Gallagher.

Recenzi CD najdete v letním dvojčísle REPORTU, nyní máte možnost díky českému distributorovi Bohemian Music Service vyhrát jedno ze 3 CD Blood On The Highway v limitovaném digipackovém obalu. Stačí zodpovědět následující otázku:

Kenův kolega Glenn Hughes zní i z alba jedné české skupiny. Skladbu Weekend Warrior nazpíval v roce 2005 jako host pro

A) Chinaski
B) Kabát
C) Monkey Business
D) Žentour


Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Hensley - soutěž". Připojte i adresu a telefonický kontakt. Soutěžící pokoušející se oblafnout losovatele více než jedním zaslaným mailem budou ignorováni. Hrajeme o 3 CD Kena Hensleyho "Blood On The Highway". Uzávěrka soutěže je 22.6.2007 ve 22:06 hodin. Výherci budou kontaktováni.

www.ken-hensley.com
zavřít