Instrumentální CD Petra Henycha

Vydáno 10.07.2007 | autor: redakce

Kytarista Petr Henych vydal instrumentální debut. Album s názvem "Na vlastních rukou" obsahuje 11 skladeb. Jedna z nich, "Retrofenzíva", je věnována pražskému klubu Retro Music Hall. Chete vědět proč?

Instrumentální CD Petra Henycha Instrumentální CD Petra Henycha

"Retrofenzíva" je tématickým songem klubu Retro Music Hall, jelikož byla v demoverzi používána jako podkresová hudba k reklamním spotům klubu.

Její autor rozhodně není žádným nováčkem na rockové scéně. První Henychovou známější kapelou byli JOHN DOVANNI, dále působil v kapelách KREYSON, DELIRIUM VILÉMA ČOKA, DOKTOR P.P., v doprovodné skupině zpěváka PANCHA, v PRECEDENS a různých hudebních projektech. V poslední době hraje ve skupině Viléma Čoka BYPASS. Podílel se i na CD "Album" Petra Koláře a je mimo jiné i autorem hudby k jeho úspěšné písni "Vyznání".

Na vlastním instrumentálním projektu fanouškům předkládá kytarové a skladatelské vyjádření (poprvé bez pěvecké linky zpěváka), přičemž neklade důraz pouze na kytarové exhibice. V budoucnu není vyloučena ani koncertní podoba skladeb.

Současně s vydáním alba "Na vlastních rukou" byla spuštěna nová podoba internetových stránek Petra Henycha. Kromě jiného zde najdete i ukázky z alba.



www.henych.com


zavřít