Donots se řítí do Přeštěnice

Vydáno 11.07.2007 | autor: redakce

Sedmý přeštěnický Open Air Musicfest přivítá více než 50 kapel a interpretů . Ozdobou budou mj. proslulí punkrockeři Donots. Dobrých důvodů proč do Přeštěnice 19.-21.7. vyrazit je však mnohem více.

Donots se řítí do Přeštěnice Donots se řítí do Přeštěnice

V jihočeské Přeštěnici se ve dnech 19.-21. 7. 2007 uskuteční již 7.ročník letního hudebního festivalu Open Air Musicfest. Z původně malé regionální přehlídky, která začala psát svou historii v nedalekém Milevsku, se nakonec stala akce, jenž má v současnosti své stálé místo a respekt mezi českými festivaly. Přesto se pořadatelé snaží nadále zachovat ráz příjemného setkání fanoušků nejen rockové hudby.

Na rozdíl od podobných typů festivalů budou i letos jen dvě scény, na nichž se během tří dnů vystřídá 51 skupin z Čech, Slovenska a Německa. Navíc je letošní časový harmonogram uzpůsoben tak, že skupiny se budou na jednotlivých pódiích střídat, takže je možné stihnout prakticky celý program. 

Festival otevře své brány prvním nedočkavcům již ve čtvrtek v 17.00. Tzv. "Warm Up-Day" nabídne nejen kapely, které se úspěšně zúčastnily Expedice Přeštěnice, ale také známá jména v podobě -123 min a Another Way. V pátek začíná program již ve 12.00 a na obou scénách se objeví populární formace jako například UDG, Horkýže Slíže, Post It, Sto zvířat, Cocotte Minute. Headlinerem páteční noci pak bude bezesporu skupina Donots z Německa (foto). Tato formace je všeobecně považována za nestora evropského melodického punk-rocku.



Sobota pak představí kapely různých stylů. Zazní punk, rock,ska, reagge nebo folk. Zahrají například držitelé Anděla – skupina Švihadlo, v pohodovém rytmu roztančí publikum němečtí Jamaram nebo United Flavour. Na své si přijdou také příznivci domácí kapely Ticho de pre Cupé Band nebo Jaksi Taksi. Loňský úspěch přijede zopakovat MIG 21.

Celý festival bude moderovat Kuba Kajtman z písecké kapely Possibilní Explikace. Ve festivalovém areálu naleznou návštěvníci množství stánků s občerstvením a prodejem další předmětů. Připraven je doprovodný program. V sobotu dopoledne se uskuteční divadelní představení Studia Dell´Arte z Českých Budějovic.

Účastníci se mohou zdarma utábořit ve stanovém městečku a zaparkovat svá auta na vyhrazeném prostoru hlídaném bezpečnostní agenturou. Pro ostatní budou připraveny autobusové svozy z Milevska a zpět.



Ceny vstupenek jsou v předprodeji 550 Kč.
Na místě se dají pořídit vstupenky v těchto cenových relacích:
630 Kč na celý festival
dvoudenní - pátek a sobota 600 Kč
jednodenní - čtvrtek 150 Kč, sobota 350 Kč.

Navíc je možnost hromadné objednávky po pěti vstupenkách za 2500 Kč na adrese musicfest@prestenice.cz. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream a na tradičních předprodejních místech.

Všechny informace o festivalu včetně audio a videoukázek naleznete na www.prestenice.cz.

zavřít