Najednou je tu CD Selfish

Vydáno 18.07.2007 | autor: redakce

Neopunkeři Selfish vydávají druhé album. Jejich jasným cílem je přesvědčit, že nejsou žádnými kopiemi zámořských vzorů. Produkoval Robert Vlček, hostují kolegové z Clou, nebo Inekafe.

Najednou je tu CD Selfish Najednou je tu CD Selfish

Kapela Selfish začala psát svou historii v roce 1997, hrajíc převážně převzaté věci od kapel Green Day, Dog eat Dog nebo Offspring. Postupem času prošla personálními změnami anahrála dvě (ještě anglicky zpívaná) dema: "I have... a drum" a "Songs for dirty people".



Dle vlastních slov se jejich hudební směřování začalo vyvíjet "pod nenuceným nátlakem" amerických pop-punk-rockových souborů jako Blink 182, Relient K, Get Up Kids, Bad Religion, NOFX, Pennywise, atd. Neúnavná dřina a oddanost kapele vynesla další dvě dema. Nahrávky nezůstaly bez povšimnutí tehdejších matadorů české punkrockové scény a tak kapela získávala čím dál tím víc pozvání ke koncertování. Jméno Selfish se postupně začalo šířit do všech koutů republiky a kluci se prakticky nezastavili... V roce 2002 odehráli deset koncertů i s dnes již neexistující slovenskou legendou Inekafe.

Po třech letech působení (kdy si zahráli mj. s Clou, Vypsanou fixou, Lety mimo, The Airbags, Jaksi taksi, UDG, 5th April, Plus minus ad.) již byli Selfish stabilní a plnohodnotnou součástí české punk-rockové scény. První oficiální nahrávka vyšla v roce 2003 u vydavatelství Cecek Records pod názvem "14 kg nadhozem".

Zbrusu nové CD, pojmenované "Najednou", vznikalo ve studiu Bellatrix téměř rok a půl za velmi bojových podmínek, za přísného kritického dohledu Roberta Vlčka a za přispění několika "kolegů" ze sousedních kapel jako Vratka Rohoně (Inekafe), Lukema (Clou), Kaniho (orangecap) nebo Vegiho (ex-orangecap). Album nabité pro Selfish typickým melodickým pop-punkem vyšlo vlastním nákladem koncem června 2007. K mání je na webu kapely a na koncertech. Recenzi CD očekávejte v zářijovém REPORTU 9/07.



Selfish:

Reeko - kytara, zpěv
Maart - kytara
Domek - bicí, vokály
Novas - basa, vokály.

www.selfish.cz
zavřít