Trutnov startuje už příští víkend

Vydáno 09.08.2007 | autor: redakce

Nejstarší festival svého druhu v Česko-Slovensku bude letos věnován náčelníkovi Václavu Havlovi a představí např. The Young Gods nebo zakladatele Faith No More Billyho Goulda.

Trutnov startuje už příští víkend Trutnov startuje už příští víkend

Téměř za inventář Trutnova se dají považovat indicko-pákistánští The Dhol Foundation, kteří rozhodně k The Best of Trutnov patří. Jejich energická bubenická smršť již počtvrté rozezní areál trutnovského Bojiště. Letos je přijedou podpořit brazilští bubeníci, tanečnice a tanečníci ze státu Bahi. „Indičtí a pákistánští The Dhol Foundation budou v pátek šamanského ducha otevírat a brazilští Afoxé Loni dva dny poté uzavírat. Jejich vystoupením na pódiu to však neskončí. Tančit, hrát a bubnovat se bude ještě dlouho do noci, až do úplného zničení a vyléčení...! Afoxé Loni pro vás i nás totiž připravují jedno velké překvapení, na němž se budeme moci všichni podílet a stát se jeho součástí. Něco, co Trutnov ještě v této míře nezažil. Skutečné RIO in TRUTNOV se šamanským nádechem!



Věříme, že to bude důstojné a magické ukončení dvacetiletého festivalu a možná i rozloučení s tradičním místem na Bojišti
,“ slibuje organizátorka festivalu Eva Navrátilová. The Dhol Foundation s sebou přivezou také překvapení – Andy Gangadeena, bubenického mága známého svým vystupováním s Massive Attack, Faithless, ZZ Top či Mandalay. „Opovážím se tvrdit, že to tady letos šamanští bubeníci duchovně rozsekají... V takové síle tady ještě nikdy nebyli! Z koncertu budou natáčet i live obrazovou nahrávku, která bude distribuována do všech koutů Matky Země“, říká k tomu Martin Věchet.



Festival oficiálně startuje v pátek tradičně ve 14:00, zahájení bude patřit dětskému sboru Bambini di Praga. A už to pojede až do pondělních brzkých ranních hodin.

Kompletní info a program najdete na www.festivaltrutnov.cz
zavřít