Jagger nadšen z nevydané desky

Vydáno 15.08.2007 | autor: redakce

Při remixování svých sólových hitů určených na novou best of desku napadlo Micka Jaggera podívat se na album, které v roce 1992 nahrál s Rickem Rubinem a které odmítal vydat. Výsledek?

Jagger nadšen z nevydané desky Jagger nadšen z nevydané desky

Jagger a Rubin nahráli v roce 1992 desku King King s losangeleskou bluesovou skupinou THE RED DEVILS během jediného dne. Perfekcionista Jagger ale nebyl s výsledkem dostatečně spokojen a k Rubinovu velkému překvapení se rozhodl album nevydat. V nedávném rozhovoru Rubin Jaggera opět vyzval ke změně názoru: „Je to neuvěřitelné, ale záleží jen na Mickovi. On je umělec.... a dostane vždy jen to, co chce. Ta deska je ale skvělá a já doufám, že jednou vyjde.“



Frontman Rolling Stones při přípravě svého alba The Very Best Of Mick Jagger přiznává, že si na „nepovedenou“ desku opět vzpomněl: „Čelil jsem velice složitému rozhodnutí vybrat na svou desku jen jednu skladbu z alba, které jsem nahrál se skupinou Red Devils. Došlo mi, jak skvělá skupina to byla.“ Na novém Jaggerově albu se tak objeví Jaggerova verze bluesovky Sonny Boy Williamsona s názvem Checkin´Up On My Baby.

www.mickjagger.com
zavřít