Underworld zahrají v Praze

Vydáno 11.09.2007 | autor: redakce

Festival Electronic Beats uvede 27. října ve Veletržním paláci v Praze legendy elektronické hudby - skupinu Underworld, která představí materiál z nového alba Oblivion with Bells.

Underworld zahrají v Praze Underworld zahrají v Praze

Doposud poslední album Underworld A Hundred Days Off vyšlo téměř před pěti lety, poté vydali Underworld antologii svých skladeb z let 1992 až 2002 a pracovali například na soundtracích k celovečerním filmům Dveře dokořán (Breaking and Entering) Anthonyho Minghella a Sunshine Dannyho Boylea. Mimo jiné stihli navázat partnerství se společností Apple a s frankfurtským techno gigantem Cocoon. Kromě svých výkonných laptopů využívali při jeho vzniku jak svá vlastní studia, tak i legendární nahrávací komplex Abbey Road. Nové album Oblivion with Bells oficiálně vychází 15. října (label Different Recordings, Traffic; producent: Rick Smith).



Dalším z headlinerů festivalu bude německé electro duo Alter Ego, které je také známé díky své spolupráci s legendárním Svenem Väthem. Alter Ego v Německu mimo jiné provozuje tři hudební vydavatelství (Ongaku, Klang Elektronik a Playhouse) zaměřené na elektronickou hudbu.

Potřebné info a přehled všech umělců najdete na www.electronicbeats.cz.
zavřít