Pražské kostely rozezní šamani

Vydáno 14.10.2007 | autor: redakce

Na čtyři dny (18. – 21. října) naplní pražské kostely hudba, směřující k pochopení vztahu člověka k přírodě, k sobě samému a jeho existenci na Zemi. To vše v podání osobitých umělců z celého světa.

Pražské kostely rozezní šamani Pražské kostely rozezní šamani

Z těch, kdo během festivalu vystoupí, můžeme jmenovat například německou intuitivní zpěvačku, terapeutku a hudební básnířku Reginu Lindinger, osobitou českou písničkářku a originální kytaristku Dagmar Andrtovou Voňkovou, Feng-yün Song, zpěvačku čínského původu, žačku slavné pekingské operní školy Slang, alikvotní zpěváky Hosoo&Transmongolia a Wolfganga Sause, Vladimíra Václavka, Jana Buriana, Tomáše Kočka s jeho orchestrem a mnoho dalších neméně zajímavých umělců.



Jedním z hlavních pilířů festivalu je i alikvotní (hrdelní) zpěv. A co je to vlastně alikvotní zpěv? Unikátní hlasová technika vychází z prastarého způsobu zpěvu, který hraje důležitou roli při předávání příběhů. Dodnes je živý například v Mongolsku, Tuvě nebo Tibetu. Jeho kořeny najdeme v mnoha kulturách po celém světě – od staré tradice Mongolska, Arábie, Afriky, Mexika přes židovskou kabalistickou tradici až po křesťanství s jeho gregoriánským chorálem nebo posvátný zpěv a modlitby tibetských mnichů.


Kompletní program festivalu najdete na www.alikvotnifestival.cz.
zavřít