Waltari wohnou Dusilovou

Vydáno 18.10.2007 | autor: redakce

Tři moravská města a jedno české budou od 10. - 14. prosince svědky česko-finské koncertní spolupráce, při které se na jednom pódiu sejdou Wohnout, Lenka Dusilová a Waltari.

Waltari wohnou Dusilovou Waltari wohnou Dusilovou

Návštěvníci závěrečného koncertu v Praze se mohou navíc těšit na křest DVD a live CD Wohnout „AHOJ DĚDO, aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká“ přinášející kompletní záznam loňského koncertu v Průmyslovém paláci a pěknou řádku bonusů. "Mezi mnou a Wohnout je už nějaký rok jakési hudební přátelství. Taktéž počáteční touha po větším hudebním spojení s Kärtsy Hatakkou vzhledem k mé dvouleté zaneprázdněnosti způsobené nekonečným cestováním mezi světy, zůstala jaksi nenaplněna



S radostí jsem tedy od obou kapel přijala jak vloni nabídku ke společné nahrávce, tak i teď k tomuhle rock´n´rollovému výletu,“ uvádí Lenka Dusilová. Její slova potvrzuje a dosavadní spolupráci si pochvaluje rovněž právě zmíněný frontman Waltari - Kärtsy Hatakka: „Lenka Dusilová je moje dávná kamarádka a spolupráci jsme plánovali už dlouho. Náhoda tomu chtěla, že jsem při vzniku demosnímku s Lenkou v Praze natrefil na Wohnout, chemie zafungovala a vznikly z toho Činely. Práce ve studiu byla víc než příjemná, proto se už moc těsím na společné koncerty“.



K tomuhle spojení muselo zákonitě dojít. Jsme naladěni na podobnou vlnu a byla by škoda v tak slibně započaté spolupráci nepokračovat a nepředstavit ji veřejnosti také na živo,“ uzavírá Honza Homola.

Rozpis turné:
10. 12. 2007 Ostrava – Čas Aréna
11. 12. 2007 Brno – Semilasso
13. 12. 2007 Zlín – Masters of Rockcafé
14. 12. 2007 Praha – Folimanka – veřejný křest DVD a live CD
zavřít