Dny irské hudby míří do Vagonu

Vydáno 14.11.2007 | autor: redakce

V pražském klubu Vagon se představí několik současných podob irské hudební scény a jejich české odezvy. Zahrají The Hogs a Barry McCabe.

Dny irské hudby míří do Vagonu Dny irské hudby míří do Vagonu

Letos devětačtyřicetiletý McCabe založil svou první kapelu už na střední škole a dal jí název Albatross. Jeho současná hudba je ovlivněna dvěma žánry. V první řadě samozřejmě blues a bluesrockem, zároveň ale nepopírá irské tradice. "Celý život poslouchám B.B. Kinga, Freddieho Kinga, Stevieho Raye Vaughana, Ronnieho Earla, Waltera Trouta nebo Ry Coodera, jsem ale taky nadšený z řady irských muzikantů, kteří se dokázali prosadit ve světě, tedy z lidí jako je Van Morrison, Thin Lizzy, Clannad nebo The Chieftains."

Za svou bohatou muzikantskou kariéru si na podiích potkal s mnoha skvělým hudebníky rockové a bluesové scéna. Za všechny jmenujme alespoň ZZ Top, Mick Taylor /Ex Rolling Stone/, Walter Trout, Rory Gallagher, Ten Years After či Canned Heat.



The Hogs je irská skupina, která v loňském roce poprvé hostovala ve střední Evropě. Představili se mj. na festivalu Eurotrialog Mikulov či Trutnov Open Air a vyprodala několik klubových představení. Během pobytu v Česku se The Hogs potkali u českého piva s harmonikářem Václavem Koubkem a okamžitě si padli do oka. Dohodli se na vytvoření společného projektu - Václav Koubek přebásnil do češtiny irské a keltské tradicionály a s doprovodem The Hogs natočil CD Všem se nalejvá /Indies/.

Dny irské hudby - 19. - 20. listopadu, Vagon, Praha.
zavřít