Grundfunk presents 4Divas

Vydáno 15.11.2007 | autor: redakce

Grundfunk, oblíbený pořad na Radiu Wave, přinese tuto neděli exkluzivní rozhovory s hvězdami soulu. Nechte se pozvat k poslechu jejich autory.

Grundfunk presents 4Divas Grundfunk presents 4Divas

logo grundfunk

Jsou koncerty, na které se těšíte několik týdnů a jsou koncerty utajené, na ty se těšit nemůžete, protože o nich nevíte.

My jsme se náhodou na poslední chvíli na jednom takovém ocitli.

8. listopadu v pražském Veletržním Paláci vystoupilly 3DIVAS - soulové zpěvačky Jocelyn Brown, Carleen Anderson a Caron Wheeler.

3Divas

Přede jmény těchto zpěvaček stály často kapely, které se podepsaly na soulové hudbě nezapomenutelnými hity. Caron Wheeler nazpívala se Soul II Soul mimojiné i skladbu Back To Life.

3Divas

Carleen Anderson nazpívala mimojiné jeden z největších acidjazzových hitů s kapelou Young Disciples - Apparently Nothin´, a když The Brand New Heavies hráli v roce 1999 poprvé v Praze, zpívala ona.

Jocelyn Brown slavila první úspěchy už jako zpěvačka Salsoul Orchestra koncem 70.let. Spolupracovala s řadou vynikajících soulových umělců od Luthera Vandrosse po Masters At Work a mezi její největší hity patří například skladba Somebody Elses Guy. Tyto tři zpěvačky v Praze poprvé vystoupily na jednom pódiu a my jsme měli exkluzivní možnost s nimi natočit rozhovory.

3Divas

Ptáte se kdo že bude ta čtvrtá diva? Toto stvoření si říká Dj Mini Da Minx a představí se Vám našláplým breakbeatovým setem. Groovové okénko se mrkne na dalšího z řady JB´s dechařů, který vystoupí už příští neděli v Praze.

Pee Wee Ellis zahraje v rámci 31. ročníku mezinárodního jazzového festivalu Praha, 25.11. v Lucerna Music Baru.

Vše uslyšíte v nedělním Grundfunku na Radiu Wave. Začínáme v 8 večer!

zavřít