Down: metalová smršť v Praze

Vydáno 10.02.2008 | autor: redakce

Američtí Down zahrají 28. března v pražském klubu Rock Café. Jejich hudba se inspiruje ranou tvorbou Black Sabbath, Led Zeppelin a nekontrolovatelnou konzumací marihuany.

Down: metalová smršť v Praze Down: metalová smršť v Praze

Down se představili světu v roce 1995 se svým debutovým albem Nola, které vzbudilo mezi metalovou obcí velké pozdvižení a výsledkem je přes půl milionu prodaných nosičů po celém světě.



Následovalo krátké turné, po jehož konci se jednotliví členové vrátili do svých mateřských kapel. S druhým albem si kapela dala pořádně načas – v roce 2002 vyšla deska Down II: A Bustle in Your Hedgerow, na jejíž podporu absolvovali turné v rámci Ozzfestu. Albový hattrick dokonala kapela v roce 2007 s Down III: Over the Under.



Velmi zajímavé jsou i podmínky, za kterých vznikala poslední dvě alba. Kapela se zavřela do izolace kdesi uprostřed bažin v jižní Lousianě, kam si natahala dostatečné zásoby piva, whisky, trávy a klasického porna ze 70. a 80. let a ve stavech od alkoholického opojení, přes bolehlav až na pokraj šílenství z totální izolace od světa vznikaly první obrysy nových skladeb.
zavřít