Robert Gordon & Chris Spedding: Elvis v Roxy

Vydáno 23.02.2008 | autor: redakce

Jedinečný koncert rock'n'rollových legend čeká v úterý 26. února pražský klub Roxy. Na jeho pódiu totiž vystoupí pánové Robert Gordon a Chris Spedding.

Robert Gordon & Chris Spedding: Elvis v Roxy Robert Gordon & Chris Spedding: Elvis v Roxy

Robert Gordon je nepřehlédnutelnou osobností rock'n'rollu. Začínal v 70. letech v punk/new wave prostředí New Yorku (CBGB, Max Kansas City), pro které znovu objevil dřevní rock'n'roll a rockabilly. Společně s kultovním kytarovým 'teroristou' Linkem Wrayem nahráli šťavnaté hity jako Red Hot nebo The Way I Walk a svým koncertním nasazením ve své době strhávali nadšené davy.

I sám Bruce Springsteen tehdy propadnul kouzlu Roberta Gordona a napsal pro něj hit Fire. Robert se pak na několik let spojil s neméně legendárním kytaristou Chrisem Speddingem. Tento pozoruhodný hudebník spolupracoval a hrál snad se všemi důležitými postavami posledních třiceti let: počínaje Johne Calem a Bryanem Ferrym, přes Sex Pistols a The Cramps až k Tomu Waitsovi nebo Paulu McCartneyovi.



Kromě toho Chris vydal velmi ceněná sólová alba s hity jako Motorbikin´, Guitar Jamboree nebo Pogo Dancing. Po dlouhých patnácti letech se před dvěma lety Robert Gordon s Chrisem Speddingem opět potkali, vydali se na "reunion" turné a minulý rok společně natočili vynikající desku It's Now Or Never. Jde o poctu dílu Elvise Presleyho, nahranou v Nashvillu, za asistence Elvisovy originální doprovodné skupiny The Jordanaires.

Její koncertní provedení, doplněné starými i novějšími hity, je i díky ostřílené rytmické dvojce Todd Glass (bicí) a Phil 'Greasy' Carlisi (baskytara) plné nezkrotné energie. Ostatně přesvěčte se sami 26. února v Roxy. Roli předskokanů na sebe vezme pražský post-punkový gang Secret 9 Beat.

www.robertgordon.dk
www.chrisspedding.com
www.myspace.com/secret9beat
zavřít