Lístky na České hrady v předprodeji

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Ve čtvrtek 6. března, tedy dnes, bude zahájen předprodej na jednu z nejoblíbenějších akcí letní hudební sezóny - festival České hrady, který v loňském roce navštívilo 24 000 hudebních fanoušků.

Lístky na České hrady v předprodeji Lístky na České hrady v předprodeji

Putovní kulturní festival České Hrady proběhne letos během čtyř prázdninových víkendů už počtvrté, a to již tradičně 11. - 12. 7. na Točníku ve Středočeském kraji, 18. - 19. 7. na Kunětické hoře v Pardubickém kraji, 25. - 26. 7. na Švihově v Plzeňském kraji, 1. - 2. 8. na Bezdězu v Libereckém kraji. Páteční program se ve všech místech konání odehraje přímo v prostorách hradů, kde ke svému 40. výročí vzniku vystoupí legenda undergroundu The Plastic People of the Universe, písničkář Xavier Baumaxa nebo funkoví Gulo čar.

V sobotu začne program krátce po poledni a bude probíhat na dvou scénách v areálech pod hrady a v případě vodního hradu Švihov také na nádvoří. „Letos se mohou diváci těšit opět na přehlídku předních tuzemských hudebních skupin, jako například Divokej Bill, Chinaski, Wohnout, Gaia Mesiah, Monkey Business, Sunshine, Sunflower Caravan, Kontrafakt, Kill The Dandies!, Horkýže slíže, Jasná páka nebo ISCream Boyz,“ shrnuje hudební dramaturg a promotér Viktor Souček.



Součástí programu budou noční ohňová vystoupení, výstavy a historická řemesla. Pro účastníky festivalu budou zdarma prohlídky hradu. „Po zkušenostech z loňských ročníků doporučujeme zájemcům o návštěvu hradních prostor rezervovat si prohlídky předem, protože víme, že jsou pro návštěvníky příjemným zpestřením festivalového programu a jejich kapacita je vždy rychle naplněna,“ doporučuje promotér Michal Šesták.

vice info: www.ceskehrady.cz
zavřít