Jaké hosty bude mít McFerrin?

Vydáno 08.04.2008 | autor: redakce

Clarinet Factory, Dan Bárta nebo chlapecký sbor Boni Pueri, ti všichni se objeví po boku legendárního zpěváka, hudebníka a dirigenta Bobby McFerrina při jeho pražském koncertu 15. května v Kongresovém centru.

Jaké hosty bude mít McFerrin? Jaké hosty bude mít McFerrin?

Český chlapecký sbor Boni Pueri, který má padesát tři členů, byl založen v roce 1982 a postupně se zařadil mezi významná evropská hudební tělesa. Dosud absolvoval více než 2 500 samostatných koncertů po celé Evropě, severní Americe a Asii, vydal třináct vlastních nahrávek a na dalších dvaceti se podílel. Sbormistry Boni Pueri jsou Pavel Horák a Jakub Martinec.



Tři klarinety a basklarinet – nezvyklé uskupení pro komorní orchestr, přesto nebo právě proto jsou zvukové variace, které Clarinet Factory nabízí, zajímavě zvláštní, hladivé i hutné, vláčné i vitální, často překvapivé. Repertoár tohoto českého klarinetového kvarteta se skládá z děl nejrůznějších epoch a stylů (od renesance po jazz a moderní hudbu), které si členové kvarteta sami dotvářejí a upravují.



Dan Bárta nastupoval na hudební scénu s drsnou rockovou muzikou, dnes je považován za osobnost hudebního světa, která vnímá a tvoří muziku všemi smysly. Cit, emoce a rozum se v jeho písních vyvažují. Je držitelem celé „letky“ zlatých andělů. Jeho písně se dají přirovnat k obrazárně krajin nebo snů, vtělených do skladeb s nadhledem a smyslem pro jemnou rovnováhu tónů.

www.bobbyvpraze.cz

zavřít