Kravitzovi předskočí OneRepublic

Vydáno 22.06.2008 | autor: redakce

Již v pondělí 23. června vystoupí v pražské O2 Areně Lenny Kravitz. Jako předkapela se představí americká parta OneRepublic.

Kravitzovi předskočí OneRepublic Kravitzovi předskočí OneRepublic

OneRepublic se na první pohled zdají být talentovanou poprockovou kapelou, která se přes noc vyšvihla na výsluní díky světově známému producentovi. Jejich první singl Apologize, který remixoval Timbaland, se držel v první pětce žebříčku Billboard deset týdnů a stáhly si jej dva milióny platících posluchačů. Takové zdání ale klame - OneRepublic podnikli na vrchol dlouhou a komplikovanou cestu. Zpěvák kapely Ryan Tedder v roce 2001 v Nashville zvítězil v soutěži zpěváků a autorů. V té době mu zavolal Timbaland poprvé a nabídl mu spolupráci.

Tehdy jedenadvacetiletý Tedder neváhal ani vteřinu a ihned odletěl za Timbalandem do studia v Miami na Floridě. I když Tedder chtěl být umělcem, Timbaland ho formoval do pozice producenta. Záhy začal pod jménem Alias spolupracovat s lidmi jako jsou Paul Oakenfold, Leona Lewis, Natasha Bedingfield a Bubba Sparxxx. Tedderova touha postavit se před mikrofon ale neochabla. V roce 2002 se vrátil do Colorado Springs a kontaktoval svého kamaráda ze školy, kytaristu Zacha Filkinse. O rok později se oba přestěhovali do Los Angeles a protloukali se, jak se dalo.



Konečná podoba vytoužené kapely se kromě Teddera a Filkinse rozrostla o Drew Browna (kytara), Brenta Kutzleho (basová kytara, violoncello) a Eddie Fishera (bicí). Podepsali sice smlouvu s gramofirmou, ale z různých důvodů to ani tentokrát nedopadlo dobře. Smlouva byla zrušena a kapela zůstala sama a demoralizovaná. Jako zázrakem však našli velkou odezvu na MySpace, kde se stali jednou z nejpopulárnějších skupin.

Brzy zaťukaly na dveře i gramofirmy včetně Timbalanda s jeho labelem Mosley Music Group. OneRepublic se stali první rockovou kapelou na labelu a album Dreaming Out Loud se začalo rodit s Timbalandem jako výkonným producentem. Remix písničky Apologize se objevil na Timbalandově albu Timbaland Presents:Shock Value.
zavřít