Colours of Ostrava zveřejnil program

Vydáno 23.06.2008 | autor: redakce

Tři týdny před začátkem hlásí festival Colours of Ostrava: "Máme z většiny hotový přesný program kapel po dnech a hodinách." Na festival se sjede od 10. do 13. července přes 100 účinkujících.

Colours of Ostrava zveřejnil program Colours of Ostrava zveřejnil program

Hlavní hvězdami jsou irská zpěvačka s nezaměnitelným hlasem Sinéad O'Connor (sobota 12. 7.), zakladatelé rave scény Happy Mondays (pátek 11. 7.), jedna z nejlepších současných elektronických kapel Goldfrapp (sobota 12. 7.), gypsy-punkoví šílenci Gogol Bordello (neděle 13. 7.), dadaistická kytarovka Dandy Warhols (pátek 11. 7.), proslulý norský saxofonista Jan Garbarek s indickým mistrem perkusí Trilokem Gurtu (úvodní koncert 10. 7.) a malijský písničkář Habib Koité (neděle 13. 7.).

Z české scény pak nebudou chybět Dan Bárta & Illustratosphere, Lucie Bílá, J.A.R., Hypnotix, Iva Bittová, Ready Kirken, Longital, Please the Trees, Pražský výběr II, Precedens a Bára Basiková, Priessnitz, Vítkovo kvarteto, Xavier Baumaxa a podobně. Tradiční součástí programu je scéna Indies Scope Records s kmenovými kapelami tohoto vydavatelství a koncert vítěze letošního ročníku soutěže Česká spořitelna Colours Talents. Program festivalu nestojí pouze na výše uvedených jménech. Jak je dobrým zvykem u Colours, nabídnou řadu výjimečných hudebních zážitků od jmen, která jsou u nás vpodstatě neznámá.



K těm dalším nejzajímavějším patří například: Lou Rhodes (zpěvačka a kytaristka kapely Lamb s poetickými folkovými písněmi), britští Hawkwind (legenda psychedelické hudby 60. let), Inga Liljeström z Austrálie (potěšení pro milovníky The Lamb či Portishead a černobílé expresivity zapomenutých noir filmů), Daby Touré (nejvýraznější a emotivně nejsilnější africký písničkář současnosti), švédští Koop (jemná fúze jazzu a elektroniky), Sergent Garcia (výbušná směs salsy, ska a hip hopu) a řada dalších.

Kromě velkých venkovních scén nabídne festival i řadu prostor pro vyznavače různých atmosfér: od evangelického kostela pro klidnou a meditativní hudbu (zde vystoupí například Iva Bittová), přes kluby Templ na Stodolní a Marley přímo v areálu až po chill-out zónu Evropy 2 a klub Fabric pro milovníky tanečních rytmů až do rána.

Přesný program, kdy kdo hraje, je možné nalézt na oficiální webových stránkách festivalu.
zavřít