Coldplay vládnou světu

Vydáno 11.07.2008 | autor: redakce

Coldplay pokračují ve svém vítězném tažení. Na vrchol prodejních albových žebříčků se s deskou Viva La Vida Or Death And All His Friends vyšplhali již v 36 zemích.

Coldplay vládnou světu Coldplay vládnou světu

Zdálo se, že se Coldplay nepovede překonat úspěch svého tři roky starého alba X & Y, které obsadilo první místa prodejní albové hitparády „pouze“ ve dvaatřiceti zemích. Nové album má na svém kontě čtyři týdny po vydání i několik jedinečných ocenění. Deska již dosáhla zlatého nebo platinového statusu v jednatřiceti zemích, z toho v Kanadě a Velké Británii jde dokonce o dvoj-platinovou desku. K dnešnímu dni je ve Velké Británii prodáno již přes šest set tisíc kusů, v Americe se včera počítadlo zastavilo na 1,1 miliónu.



Tam také Coldplay zaznamenali další rekord, a to na předobjednávkách placeného downloadu, kde na iTunes po desce ještě před jejím vydáním zatoužilo více než 288 tisíc lidí. Stejný úspěch Coldplay mohou očekávat i v souvislosti s koncertním turné. Většina koncertních zastávek jejich nastávajícího turné, během kterého zavítají 22. září i do České republiky, je už totiž do posledního místa vyprodána. Pražský koncert ještě vyprodán není, vstupenky lze stále sehnat v obvyklých předprodejích.

Jediný rozhovor s Coldplay pro ČR a reportáž z VIP koncertu přináší aktuální REPORT 7-8/08.
zavřít