Ladytron se představí v Praze

Vydáno 13.07.2008 | autor: redakce

Britská elektropopová skupina Ladytron představí na svém samostatném koncertě 20. října v pražském Lucerna Music Baru své nové album Velocifero.

Ladytron se představí v Praze Ladytron se představí v Praze

Debut kaplely Ladytron nazvaný 604 se stal jednou z hlavních součástí nového elektronicko-rockového hudebního směru, který začal dozrávat v roce 2001. Zatímco kapela nenápadně vizuálně i stylisticky ovlivňovala svět hudby, čisté analogové dobrodružství zvuku a substancí alba ovlivnilo samotný hudební žánr. Hity jako Playgirl a Seventeen (z další desky Light & Magic) se tiše bouří proti frackovitým a falešným tématům současnosti na rozdíl od zvukovového vyprávění ve stylu kapel, jako jsou Air, Stereolab a My Bloody Valentine.



Rok vystupování a experimentování vedl k vytvoření alba Witching Hour, dodnes zvukově nejkomplexnějšího počinu kapely. Ladytron se vydali na turné, vyprodávali koncerty v Severní Americe a Evropě, hráli pro davy v Číně a Latinské Americe. Vystoupili před více než 4000 posluchači v Bogotě a v Kolumbii, kde bylo jejich vystoupení náhle ukončeno místní armádou. Na začátku roku 2007 hráli jako předkapela Nine Inch Nails, a to na žádost Trenta Reznora. „Najednou jsme zjistili, že jsme úplně nezávislí a přitom kamkoli jsme přijeli, dav byl větší a větší,“ říká Reuben Wu. „Dávalo nám to pocit, že máme vše pevně ve svých rukou.



Začátkem letošního června vydali Ladytron svou čtvrtou desku Velocifero, které se daří i co se týče prodejnosti (v Billboard Top 200 dosáhla na 131. místo a v rodné Anglii se vyšplhala na 75. příčku).
zavřít