Tindersticks vystoupí v Arše

Vydáno 05.08.2008 | autor: redakce

Tindersticks přijedou 3. prosince do České republiky. V pražském Divadle Archa vystoupí v rámci turné k novému albu The Hungry Saw, které vyšlo 28. dubna.

Tindersticks vystoupí v Arše Tindersticks vystoupí v Arše

Nová deska vznikla pět let po předcházejícím počinu této kapely pocházející z Nottinghamu, jejíž tři zákládající členové jsou nyní rozeseti po celé Evropě. Od roku 2003, kdy vydali Waiting For The Moon, v podstatě Tindersticks nefungovali. Stuart A. Staples, frontman, zpěvák a kytarista, mezi tím vydal dvě sólová alba, která mu dala dle jeho názoru šanci na krystalizaci toho, co si přál od desky celé kapely.



The Hungry Saw vznikla za osm dnů v neformální atmosféře studia, které Staples vybudoval ve svém domě ve francouzském Limousin, kam se přestěhoval se ženou a dětmi z Londýna. Nahrávání se zúčastnili pouze další dva zakládající členové Neil Fraser a David Boulter. „Vydání tohoto alba, poté co jsme byli tak dlouho sami, je skvělé, vzrušující, zároveň ale máme starost, jak to dopadne. Tindersticks se totiž nenacházejí na konci, jsou na začátku!“, říká Stuart A. Staples.

myspace.com/tindersticksband
zavřít