Sestry Steinovy: lidové písně pro děti

Vydáno 26.08.2008 | autor: redakce

Sestry Steinovy připravily na letošní podzim kolekci lidových písní pro dětské posluchače nazvanou Měsíček svítí. Současně s deskou vychází ilustrovaný zpěvník písní malířky Terezy Říčanové.

Sestry Steinovy: lidové písně pro děti Sestry Steinovy: lidové písně pro děti

Máme slabost pro lidovou kulturu, jsme vděčné prolézačky roubených chalup a obdivovatelky starých kapliček na zapomenutých kopcích… A taky jsme mámy, a tak víme, že dnešní děti potřebují znát kromě Mozilly a iPodu i tajemství pěšinek, po kterých chodíval mysliveček za svou milou nebo širokých hlubokých vltavských tůní,“ vysvětlují Sestry Steinovy důvod vydání kolekce lidových písní pro děti.


foto Bohdan Holomíček

CD Měsíček svítí obsahuje 26 písní v prostém, ale pestrém aranžmá (od zpěvu dětí s doprovodem praskajících větviček až po nenápadné temné elektronické bublání Tálinského rybníka). Sestry Steinovy podle svých slov myslely i na rodiče, kteří bývají nuceni desky svých dětí poslouchat často několik týdnů nepřetržitě - a snažily se, aby byla deska zábavná pro obě generace.

Část písní zpívají sestry samy, na část si vypátraly talentované, ale neškolené děti. „Chtěly jsme po nich přirozené, nespoutané zpívání.“ Nahrávka vznikla v červenci 2008 v pražském studiu Svengali, stejně jako na předchozích deskách Sester Steinových se o zvukovou stránku postarali Vladimír Papež a Alexej Charvát. Křest desky proběhne 12. října v pražském klubu Kaštan.
zavřít