Róisín Murphy se vrací do Prahy

Vydáno 02.09.2008 | autor: redakce

Zpěvačka Róisín Murphy vystoupí 14. listopadu v pražském Veletržním paláci v rámci festivalu Electronic Beats.

Róisín Murphy se vrací do Prahy Róisín Murphy se vrací do Prahy

Jedním z hlavních lákadel akce, která je součástí letošní série festivalů Electronic Beats, bude bezpochyby vystoupení Róisín Murphy. Bývalá členka skupiny Moloko má za sebou již dvě úspěšná sólová alba, na kterých nabídla zajímavou kombinaci diska a elektro-popu. Róisín Murphy se svými singly Let me Know, Overpowered či You Know Me Better boduje v evropských hitparádách a při živých koncertech překvapuje originálními módními kreacemi.



Ambient, house a techno na festivalu zahrají The Orb, kteří se v uplynulých dvou dekádách zapsali do povědomí fanoušků především tím, jak dokázali začlenit chill-out hudbu do hudebního mainstreamu. Posluchači se mohou těšit i na skladby z poslední desky Orblivion, která vyšla letos v únoru. Dalším tahákem akce budou newyorští Hercules and Love Affair, jejichž stejnojmenné debutové album, které spojuje disko rytmy 70. let s futuristickou elektronickou a taneční hudbou, slavilo úspěch okamžitě po svém vydání letos v březnu.

Na seznamu účinkujících se navíc objeví také kanadské elektro-popové duo Junior Boys, Mr. Oizo a – jako zástupce české hudební scény – Cartonnage.
zavřít