Horace Andy vystoupí v Roxy

Vydáno 06.09.2008 | autor: redakce

Jamajský zpěvák, který je nejvíce známý díky spolupráci s kapelou Massive Attack, vystoupí 4. listopadu v klubu Roxy.

Horace Andy vystoupí v Roxy Horace Andy vystoupí v Roxy

Hvězdu z Horace Andyho udělala v 70. letech píseň Skylarking, kterou produkoval Coxsone Dodd. Skladba se dostala až na vrchol Jamajské hitparády a další hity se pak už jen sypaly: Love of a woman, Every tongue shall tell, Where do the children play, Oh Lord why Lord a další.
 
Osudný moment přišel koncem 80. let, kdy jej kontaktovala začínající kapela z Bristolu, která zatím měla na kontě pouze jediný singl. Přesto se Andymu jejich styl zamlouval a z jejich spolupráce vznikla legendární pecka One love, která je ozdobou prvního alba Massive Attack Blue lines.


 
Andyho spolupráce s Massive Attack tím okamžikem však neskončila. Snivé kompozice od 3D, Daddyho G a Mushrooma byly pro Horace jako stvořené, a tak jej nyní najdeme jako hosta na všech dalších albech skupiny.

Jak se Massive Attack dostávali do popředí světové alternativní scény, začala znovu nabírat na síle i sláva Horace Andyho. Přitom většina z fanoušků ani neví, že některé z tracků na deskách Massive Attack (např. Angel nebo Spying glass) jsou ve skutečnosti předělávky starších Horacových nahrávek.

www.myspace.com/horaceandy1
zavřít