Tindersticks složili filmovou hudbu

Vydáno 26.09.2008 | autor: redakce

Britští Tindersticks složili a nahráli hudbu k francouzsko-německému filmu 35 Rhums režisérky Claire Denis a zároveň jedou evropské turné k albu The Hungry Saw. V pražském Divadle Archa se zastaví 3. prosince.

Tindersticks složili filmovou hudbu Tindersticks složili filmovou hudbu

Snímek byl uveden s velkým ohlasem na konci srpna na festivalu v Benátkách a v září na přehlídce v Torontu. Skladby nahráli Tindersticks v domácím studiu Le Chien Chanceux ve Francii ve složení David Boulter, Stuart A. Staples, Neil Fraser, Dan McKinna, Thomas Belhom, Jo Fraser a Christine Ott. Ačkoliv film 35 Rhums zobrazuje řadu postav z francouzských dělnických vrstev, jeho děj se točí okolo vztahu otce a dcery, který prochází nejrůznějšími peripetiemi.



Ukázku hudby (závěrečné titulky), kterou Tindersticks složili, je možné si poslechnout na MySpace kapely (www.myspace.com/tindersticksofficial). Kromě soundtracku k tomuto snímku Tindersticks začali pracovat na dalším filmu této režisérky a vytvořili hudbu k letní show značky Louis Vuitton ve Francii. Koncem září vychází také nový singl Boobar Come Back To Me se skladbou Tout L'Amour jako b-stranou.

Tindersticks
vystoupí v rámci turné k novému studiovému albu The Hungry Saw 3. prosince v pražském Divadle Archa.
zavřít