AC/DC přijedou v březnu do Prahy

Vydáno 13.10.2008 | autor: redakce

Australská pětice AC/DC vystoupí 17. března v pražské O2 Aréně v rámci světového turné k nové desce, kterou živě představí i v České republice.

AC/DC přijedou v březnu do Prahy AC/DC přijedou v březnu do Prahy

Už pětatřicet let patří australská pětice AC/DC k největším jistotám světového rock'n'rollu. Bez ohledu na módní vlny se stále drží v popředí zájmu světových rockových fanoušků. Je charakteristická svým řinčivým zvukem, extatickým zpěvem, ostrými kytarovými riffy i valivým rytmem. Ke dnešku mají AC/DC na svém kontě přes 200 milionů prodaných alb. Z nich nejúspěšnější je deska Back In Black z roku 1980, první album se stávajícím zpěvákem Brianem Johnsonem, kterého se prodalo devětašedesát milionů.

K diskografii AC/DC přibývá 20. října nový zápis v podobě desky Black Ice. Ta vychází osm let po posledním albovém počinu Stiff Upper Lip. Stejně jako Stiff Upper Lip byla i novinka natočena v malém studiu Warehouse v kanadském Vancouveru. Nahrává se tu klasickými postupy bez zbytečných studiových příkras, což přesně odpovídá syrovosti soundu AC/CD. Na vydání novinky bezprostředně navazuje masivní světové turné nazvané Black Ice World Tour.

Startuje v říjnu v Severní Americe a australskou pětici přivede 17. 3. 2009 do pražské O2 Arény.

zavřít