Alicia Keys vystoupí dnes v Praze

Vydáno 14.10.2008 | autor: redakce

Alicia Keys zahraje dnes v pražské Tesla Aréně. Koncert se uskuteční v rámci současného turné k aktuálnímu albu As I Am a zpěvačka do Prahy přiveze obří projekce a speciální patrové pódium.

Alicia Keys vystoupí dnes v Praze Alicia Keys vystoupí dnes v Praze

Evropská část turné začala 10. října v chorvatském Záhřebu, odkud se celý Aliciin tým přesune přes srbský Bělehrad a slovenskou Bratislavu do Prahy. Zajímavostí je velikost a uspořádání scény. Alicia Keys s sebou totiž do Prahy přiveze obří projekce, které jsou větší než ty, které před rokem ve stejné hale představilo duo Chemical Brothers. Speciální patrové pódium je více než 34 metrů široké a ukrývá v sobě i stejně širokou LED stěnu. Podobnou technickou vychytávku používají na svých show Madonna či Kylie Minogue.

Po stranách pódia jsou umístěny "ostrůvky" pro vokalisty a kapelu a uprostřed pódia je situován klavír, za který usedne Alicia Keys. Celou show přiveze do Prahy šest trucků a čtyři tourbusy. Stavba takového pódia má svá přesně daná pravidla a potrvá přes 12 hodin. Kromě LED scény samotné do ní bude zakomponováno velké množství světelných a strobo efektů.

Od 20 hodin navnadí návštěvníky koncertu DJ a doprovodná vokální skupina. Poté už bude čas na hlavní hvězdu večera, několikanásobnou držitelku cen Grammy, která v rámci večera představí všechny své hity. Možná dojde i na novou bondovskou skladbu Another Way To Die, kterou Alicia nazpívala společně s Jackem Whitem z populárních The White Stripes.

zavřít