Visáči: rok 2009 je rokem punku!

Vydáno 09.12.2008 | autor: redakce

Visací zámek slaví dnes 9. prosince své 26. narozeniny a zároveň vyhlašuje rok 2009 rokem punku.

Visáči: rok 2009 je rokem punku! Visáči: rok 2009 je rokem punku!

Jan Haubert vysvětluje: "Nejzřejmějším důvodem je nastávající finanční krize. Dá se očekávat těžké období, kdy se spokojený život většiny lidí změní v boj o udržení lidské důstojnosti. Zde mají punkové velký náskok, neboť jsou již léta zvyklí vystačit s málem a přitom si užívat radostí vezdejšího světa. Ale nejde jen o peníze. Konzumní způsob života zcela opomíjí morální a kulturní hodnoty. Punkové opovržení snaživou přizpůsobivostí dojde svého uznání. Mnoho lidí brzy pochopí, že nemohou-li zachránit svůj hmotný majetek, mohou opatrovat a tříbit svůj charakter.

 

 

A protože v punku neexistuje žádná organizovanost ani žádný jednotný program, může každý vyznávat svůj světonázor vlastním jedinečným způsobem. Tato svoboda bude poznána jako nenahraditelná hodnota a opravdové štěstí. Punkáči pak diky své kritičnosti a přímočarosti odhalí a budou otevřeně pranýřovat viníky stávající krize. Mystická stránka nastupující myšlenkové revoluce je obsahem tajuplného tibetského horoskopu, který záhadným způsobem obdržel náš kytarista Ivan. Na úplném rozluštění se zatím pracuje, jedno je však jisté. Rok 2009 bude rokem punku!"

 

Visací zámek hraje celou svoji 26letou historii ve stejné nezměněné sestavě a jinak tomu nebude ani dnes 9. prosince v pražské Akropoli. Kromě oslavenců vystoupí Smyčcový kvintet Zdiboře Visáka.

 

zdroj: AMP

zavřít