Deerhoof přivezou hudbu bez hranic

Vydáno 10.12.2008 | autor: redakce

19. prosince se ve smíchovské Meet Factory představí premiérově indie rocková kapela Deerhoof. Support obstarají formace OTK a Core Of The Coalman.

Deerhoof přivezou hudbu bez hranic Deerhoof přivezou hudbu bez hranic

Deerhoof se již od svých začátků, které se datují kolem roku 1994, pečlivě vyhýbají běžným hudebním souřadnicím. Jejich desky (letošní Offend Maggie je už jedenáctou v pořadí) obsahují expresivní noiseové exploze stejně jako křehké popové popěvky. Jistě, Deerhoof zdaleka nejsou v podobně dobrodružném spojování neslučitelného osamocení, ale snad žádná jiná kapela nepřistupuje k muzice s takovou hravostí.

 


Hudba Deerhoof nemá žádné ohraničení, žádné jízdní pruhy: vše je dovoleno. Ideální kombinace hudebních samouků a výborných muzikantů v sestavě dovoluje kapele pronikat jednak do teritorií, která by se mohla zdát školeným hudebníkům jako příliš triviální, jednak na území, která jsou naopak pro diletanty příliš „složitá.“ Deerhoof inovují nezávislý rock podobně jako třeba Blonde Redhead, Xiu Xiu nebo Enon, ale jako jediní se nezastaví skutečně před ničím.

zdroj: Silver Rocket

zavřít